Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. wereldwijde protesten tegen racisme terug

Za 6 juni 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. wereldwijde protesten tegen racisme

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. wereldwijde protesten tegen racisme gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. wereldwijde protesten tegen racisme gemist.

Nieuwsuur: o.a. wereldwijde protesten tegen racisme

Datum
Za 6 juni 2020
Tijd
21:30 tot 22:05
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24483076

Onderwerpen van deze uitzending

Wereldwijde protesten tegen racisme
Ook vandaag staan er demonstraties gepland tegen racisme. In de Amerikaanse hoofdstad Washington worden vandaag tienduizenden deelnemers verwacht. Het stadsbestuur zou met de komst van 100.000 tot 200.000 demonstranten rekening houden. In Amsterdam is een tweede demonstratie aangekondigd tegen politiegeweld en racisme. Dat protest moet plaatsvinden op woensdag 10 juni op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost. Hoe kijken we na een week vol demonstraties terug? We praten erover met Mitchell Esajas, een van de organisatoren van de demonstraties.

De verzoening bij Denk
Ze maakten elkaar uit voor intimiderend, rancuneus, incompetent, manipulatief, verrader en broedermoordenaar. Maar opeens hadden de drie Tweede Kamerleden van Denk zich weer verzoend. Vandaag mogen ze aan de leden uitleggen hoe geloofwaardig dat is. Vanwege de coronaregels kunnen maar dertig mensen aanwezig zijn op de Algemene Ledenvergadering, de rest volgt de ALV digitaal.

Verpleegkundige Charles overleed aan covid-19
De coronacrisis laat diepe sporen na bij zorgverleners. Ze staan met de handen aan het bed en zien de ziekte van dichtbij. En het raakt hen soms ook persoonlijk. De afgelopen maanden overleden elf zorgmedewerkers aan het virus. Eén van hen is de 66-jarige Amsterdamse IC-verpleegkundige: Charles Hertel. Hoij was gezond en fit en toch overleed hij aan covid-19. Een aantal maanden voordat hij kon gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

Nieuwsuur: o.a. wereldwijde protesten tegen racisme op tv

.