Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. creatieve nieuwe concepten in coronatijd terug

Za 6 juni 2020 | 01:50 Nieuwsuur: o.a. creatieve nieuwe concepten in coronatijd

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. creatieve nieuwe concepten in coronatijd gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. creatieve nieuwe concepten in coronatijd gemist.

Nieuwsuur: o.a. creatieve nieuwe concepten in coronatijd

Datum
Za 6 juni 2020
Tijd
01:50 tot 02:30
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24483049

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Creatieve nieuwe concepten in coronatijd
De coronacrisis stelt veel bedrijven dus voor grote uitdagingen, maar er zijn ondernemers die er hun voordeel mee doen. Door creatief te zijn en een nieuw product of concept op te zetten. Zo ook Jurgen Verwoerd, die eigenlijk van plan was zijn vegetarische snackbar in Den Haag te verkopen en uit de horeca te stappen. Maar door de coronacrisis liep dat allemaal anders.

Hoe gaat het met Nederlanders over de grens?
Elk land gaat op zijn eigen manier om met de coronacrisis, met grote gevolgen voor het dagelijkse leven, de gezondheidszorg en de economie. Nieuwsuur sprak in april met Nederlanders in het buitenland. Hoe is het nu met ze?

Overheid overweegt steun aan HEMA
Het Financieele Dagblad schrijft dat de overheid betrokken is bij onderhandelingen die HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn voert met banken en schuldeisers. HEMA kampt met een enorme schuldenlast van zo'n 750 miljoen euro. Aan rente is het bedrijf jaarlijks zo'n 50 miljoen euro kwijt. Daar kwam de coronacrisis bovenop, waardoor de omzet een klap kreeg. Moet de Nederlandse overheid bijspringen om het winkelconcern overeind te houden? We spreken erover met onze econoom Mathijs Bouman.

Nieuwsuur: o.a. creatieve nieuwe concepten in coronatijd op tv

.