Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. spannende dag voor cultuurinstellingen terug

Vr 5 juni 2020 | 00:25 Nieuwsuur: o.a. spannende dag voor cultuurinstellingen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. spannende dag voor cultuurinstellingen gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. spannende dag voor cultuurinstellingen gemist.

Nieuwsuur: o.a. spannende dag voor cultuurinstellingen

Datum
Vr 5 juni 2020
Tijd
00:25 tot 01:05
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24472868

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Spannende dag voor cultuurinstellingen
De Raad voor Cultuur geeft vandaag haar advies over 115 cultuurinstellingen, van podiumkunsten tot orkesten tot festivals, of ze rijkssubsidie ontvangen de komende vier jaar of niet. De minister neemt dit advies op Prinsjesdag over. We spreken de winnaars en verliezers.

App-ruzie op hoog niveau
Burgemeester Halsema van Amsterdam voelde zich afgelopen maandag door minister Grapperhaus van Justitie in de kou gezet. Dat blijkt uit het appverkeer tussen de twee politici naar aanleiding van de anti-racismedemonstratie op de Dam. Ze ruzieden over de vraag of er wel of geen ruggespraak had plaatsgevonden over het besluit om niet in te grijpen. In de Tweede Kamer leidden de appjes tot een felle botsing tussen PVV-leider Wilders en GroenLinks-voorman Klaver. We spreken erover met politiek duider Arjan Noorlander.

Nog een crisis: de droogte
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat maakt uit een bestaand potje 100 miljoen euro extra vrij voor de bestrijding van droogte. Het totaal dat het Rijk, de waterschappen en de provincies de komende jaren uittrekken voor de droogteaanpak komt daarmee op 800 miljoen euro. De natuur en de landbouw ondervinden, zeker in Zuid- en Oost-Nederland, door het veranderende klimaat én door beleid steeds meer problemen van de droogte. Het is voor het derde jaar op rij extreem droog. We spreken met de minister en met deskundigen die vinden dat de droogteaanpak veel eerder speerpunt had moeten worden van het Nederlandse waterbeleid.

Wordt racisme-protest gehoord in Den Haag?
De protesten de afgelopen dagen tegen racisme werden overschaduwd door de discussie of demonstraties en het laten doorgaan ervan wel verstandig is in coronatijd. Maar wat drijft de demonstranten precies? En wordt hun anti-racisme boodschap gehoord in Den Haag?

Nieuwsuur: o.a. spannende dag voor cultuurinstellingen op tv

.