Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. vakantie in coronatijd terug

Wo 3 juni 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. vakantie in coronatijd

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. vakantie in coronatijd gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. vakantie in coronatijd gemist.

Nieuwsuur: o.a. vakantie in coronatijd

Datum
Wo 3 juni 2020
Tijd
21:30 tot 22:15
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24467250

Onderwerpen van deze uitzending

Vakantie in coronatijd
Sinds vandaag zijn de Italiaanse grenzen weer open en vanaf 15 juni kunnen we weer op vakantie naar de meeste Europese landen. Dan verandert het reisadvies van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel. Dat betekent dat toeristische reizen en familiebezoeken weer kunnen. Vanavond geven premier Mark Rutte minister Hugo de Jonge een persconferentie over toerisme deze zomer. Wij spreken met de ANWB en kijken ook naar de onontdekte plekken voor vakantie in eigen land.

Politiegeweld en racisme in de VS
George Floyd kwam vorige week om het leven door buitensporig politiegeweld. Wereldwijde protesten tegen racisme en politiegeweld volgden. Floyd is niet de enige zwarte Amerikaan die slachtoffer is geworden van de politiecultuur. Geweld van autoriteiten tegen Afro-Amerikanen is al jaren een probleem in de Verenigde Staten. We spreken erover met verschillende historici.

De rol van kinderen bij verspreiding corona
Kinderen spelen geen belangrijke rol in de verspreiding van het coronavirus. Deskundigen gingen hier al vanuit, en de eerste resultaten van een onderzoek van het RIVM bevestigen nu dit beeld. We bespreken de resultaten met RIVM-epidemioloog Susan van den Hof.

Nertsenfokkerijen toch geruimd
Nertsenfokkerijen die besmet zijn met corona, worden geruimd. De eerste besmetting op een nertsenfokkerij was van eind april. Half mei bleken ook mensen besmet door nertsen. Waarom is nu pas besloten om te ruimen? Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is te gast.

Nieuwsuur: o.a. vakantie in coronatijd op tv

.