Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Kritiek na demonstratie op de Dam terug

Di 2 juni 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. Kritiek na demonstratie op de Dam

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Kritiek na demonstratie op de Dam gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Kritiek na demonstratie op de Dam gemist.

Nieuwsuur: o.a. Kritiek na demonstratie op de Dam

Datum
Di 2 juni 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24461558

Onderwerpen van deze uitzending

Kritiek na demonstratie op de Dam
Vanuit politiek Den Haag klinkt kritiek op burgemeester Femke Halsema, die gisteren een demonstratie tegen racisme van duizenden mensen op de Dam in Amsterdam toestond. De demonstranten waren met te veel om onderling voldoende afstand te houden. In Den Haag is vanavond een soortgelijk protest. Dat is verplaatst naar het ruime Malieveld. In Rotterdam is morgen een anti-racisme demonstratie. Daar mogen van de gemeente maar tachtig mensen aan meedoen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is vanavond te gast.

Beschermen van ouderen faalde in Zweden
Zweden nam als een van de weinige landen nauwelijks strenge coronamaatregelen. Alleen ouderen werd geadviseerd sociaal contact zoveel mogelijk te vermijden. Maar juist onder die groep is het sterftecijfer in Zweden erg hoog. Hoe kan dat? Vanavond een reportage van Europa-correspondent Saskia Dekkers.

Nieuwsuur: o.a. Kritiek na demonstratie op de Dam op tv

.