Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. lockdown India raakt de bevolking hard terug

Zo 31 mei 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. lockdown India raakt de bevolking hard

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. lockdown India raakt de bevolking hard gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. lockdown India raakt de bevolking hard gemist.

Nieuwsuur: o.a. lockdown India raakt de bevolking hard

Datum
Zo 31 mei 2020
Tijd
21:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24449520

Onderwerpen van deze uitzending

De lockdown in India raakt de bevolking hard
India zit al ruim twee maanden in lockdown. 1,3 miljard mensen moeten thuisblijven. Door de strenge maatregelen is de verspreiding van het coronavirus in India grotendeels voorkomen. Maar de allerarmsten betalen daarvoor een hoge prijs. Barkha Dutt, een van de bekendste journalisten van India, laat zien hoe de lockdown eruit ziet en wat die met de allerarmsten doet. In de uitzending haar reportage en een gesprek.

Weer naar de kerk, maar zonder zang
Vanaf morgen openen veel gebedshuizen hun deuren weer, voor maximaal dertig mensen. Officieel mocht dat de afgelopen periode ook al, maar de meeste vieringen werden toch geannuleerd of online gehouden. Een belangrijk onderdeel van een mis of dienst verdwijnt voorlopig: samen zingen. Nadat er wereldwijd uitbraken van corona zijn geweest in koren en kerkgenootschappen, wordt eerst onderzocht of zingen bijdraagt aan de verspreiding van het virus. Vanavond een reportage.

Musea zijn door corona deel collectie 'kwijt'
Veel musea zitten met een probleem: ze zijn door de coronacrisis een deel van hun collectie kwijt. Hoe krijgen ze kunst die ze in bruikleen hebben gegeven aan andere musea over de hele wereld weer terug nu veel grenzen dichtzitten en musea gesloten zijn?

Nieuwsuur: o.a. lockdown India raakt de bevolking hard op tv

.