Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. opnieuw rellen Minneapolis na dood George Floyd terug

Vr 29 mei 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. opnieuw rellen Minneapolis na dood George Floyd

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. opnieuw rellen Minneapolis na dood George Floyd gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. opnieuw rellen Minneapolis na dood George Floyd gemist.

Nieuwsuur: o.a. opnieuw rellen Minneapolis na dood George Floyd

Datum
Vr 29 mei 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24439822

Onderwerpen van deze uitzending

Opnieuw rellen in Minneapolis na dood George Floyd
Afgelopen nacht werd er voor derde nacht op rij gedemonstreerd in de Amerikaanse stad Minneapolis, er werd ook een politiebureau in brand gestoken. De zaak van de overleden George Floyd maakt veel los, in heel Amerika. Hij werd minutenlang op de grond gehouden door een agent die een knie in zijn nek duwde. Floyd riep meerdere keren dat hij geen lucht kreeg.

Frustratie in Suriname over uitblijven verkiezingsuitslag
Vier dagen na de verkiezingen in Suriname is de uitslag nog steeds niet bekend, tot frustratie van de oppositie. Die is bang dat president Desi Bouterse en zijn NDP-partij proberen te frauderen. Tussentijdse uitslagen voorspellen dat de NDP 10 van zijn 26 zetels verliest. De oppositiepartij VHP van Chan Santokhi zou met 20 van de 51 parlementszetels de grootste partij van het land worden. Bouterse heeft inmiddels om een hertelling gevraagd.

Moeten we productie dichter bij huis meer stimuleren?
En toen lagen ineens de fabrieken stil. Verschillende Nederlandse bedrijven moesten in maart hun lopende band stopzetten, omdat er onderdelen - uit bijvoorbeeld China - ontbraken. Door de coronacrisis ontdekken we hoe kwetsbaar de economie is geworden door globalisering. Wordt het tijd om weer dichter bij huis te produceren? We spreken erover met econoom Mathijs Bouman. En we kijken naar ondernemers die bewust kiezen voor lokaal produceren.

Nieuwsuur: o.a. opnieuw rellen Minneapolis na dood George Floyd op tv

.