Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Frans Timmermans over herstelplan Europa terug

Wo 27 mei 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. Frans Timmermans over herstelplan Europa

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Frans Timmermans over herstelplan Europa gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Frans Timmermans over herstelplan Europa gemist.

Nieuwsuur: o.a. Frans Timmermans over herstelplan Europa

Datum
Wo 27 mei 2020
Tijd
21:30 tot 22:15
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24426762

Onderwerpen van deze uitzending

Frans Timmermans over het herstelplan voor Europa
Vandaag presenteert de Europese Commissie het langverwachte 'Corona Herstelplan voor Europa', dat onderdeel uitmaakt van de Meerjarenbegroting. Al eerder kwamen Frankrijk en Duitsland met plannen (voor 500 miljard euro) en dit weekend lanceerden onder meer Nederland en Oostenrijk een voorstel (zonder bedragen). We spreken er vanavond over met Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de Green Deal (die een belangrijk onderdeel is van het herstelplan). Hoe haalbaar zijn de plannen? Te gast is econoom Mathijs Bouman.

Zeeland maakt zich op voor de toeristen
De schade voor de toeristische sector in Zeeland is flink, maar de provincie kijkt nu naar de komende Pinksterdagen. Het wordt mooi weer en de Duitse toeristen zijn in grote getale naar Zeeland gekomen. Hoe gaan ze de verwachte drukte in goede (corona)banen leiden? We spreken met de burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink. Hij is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland.

Kamer debatteert over de toeslagenaffaire
Vandaag debatteert de Tweede Kamer weer over de toeslagenaffaire. In die affaire werden duizenden ouders gedupeerd doordat toeslagen onterecht werden stopgezet en teruggevorderd, na een ontspoorde fraudejacht door de Belastingdienst. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën deed bij het Openbaar Ministerie eerder aangifte van ambtsmisdrijven door de Belastingdienst. Vier ambtenaren is de wacht aangezegd. De Kamer wil dat er tempo gemaakt wordt met het compenseren van ouders die de dupe zijn geworden. Voor velen is nog steeds niet duidelijk of ze wel of niet gecompenseerd worden voor de schade die ze hebben opgelopen omdat ze, ten onrechte, als fraudeurs werden aangemerkt. Politiek duider Arjan Noorlander volgt het debat.

Nieuwsuur: o.a. Frans Timmermans over herstelplan Europa op tv

.