Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Nederlands alternatief EU-coronasteunplan terug

Za 23 mei 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. Nederlands alternatief EU-coronasteunplan

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Nederlands alternatief EU-coronasteunplan gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Nederlands alternatief EU-coronasteunplan gemist.

Nieuwsuur: o.a. Nederlands alternatief EU-coronasteunplan

Datum
Za 23 mei 2020
Tijd
21:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Website
Nieuwsuur: o.a. Nederlands alternatief EU-coronasteunplan
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24396383

Onderwerpen van deze uitzending

Nederland komt met alternatief voor EU-coronasteunplan
Nederland wil een Europees noodfonds waar landen twee jaar lang geld uit kunnen lenen om de coronacrisis te bestrijden. Ook moet de Europese begroting worden gemoderniseerd, met minder landbouwuitgaven en geld voor regionale ontwikkeling. Dat is de kern van het tegenplan dat Nederland samen met Oostenrijk, Zweden en Denemarken heeft geschreven. Het plan is een alternatief voor de voorstellen die Duitsland en Frankrijk eerder deze week hebben gedaan. Dat had als kern dat de Europese Commissie 500 miljard moet lenen op de kapitaalmarkten. We bespreken het plan met politiek verslaggever Arjan Noorlander, correspondenten Sander van Hoorn (Brussel), Frank Renout (Parijs) en Wouter Zwart (Berlijn).

Spaanse coronacrisis wordt steeds meer een politieke crisis
Terwijl steeds meer Europese landen de corona-maatregelen terugschroeven en hun grenzen voorzichtig gaan openen, zit Spanje nog grotendeels op slot. De economie krijgt zware klappen en dat wordt zichtbaar op straat. In de arme delen van de grote steden staan tienduizenden Spanjaarden in de rij voor de voedselbanken. Tegelijkertijd wordt in de rijkere wijken gedemonstreerd tegen het strenge lockdownbeleid van de linkse regering. Vanavond de reportage van correspondent Rop Zoutberg.


== Sla Je Slag ==
Word jij een winnaar tijdens het reclameblok? Bied mee op één van onze productveilingen op bit.ly/SlaJeSlagNL

Nieuwsuur: o.a. Nederlands alternatief EU-coronasteunplan op tv

.