Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Za 15 februari 2020 | 02:20 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Za 15 februari 2020
Tijd
02:20 tot 07:10
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23795566

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Kazerne Doorn definitief niet naar Vlissingen
Het kabinet heeft er definitief voor gekozen om de marinierskazerne in Doorn naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn te verplaatsen, en dus niet naar Vlissingen. Het kabinet vreest bij een verhuizing naar Zeeland een leegloop bij het Korps Mariniers. Veel mariniers willen dichter bij huis blijven. Defensie stelde onlangs al voor om het besluit uit 2012 voor de bouw in Vlissingen terug te draaien. Het leidde tot woede in Zeeland, waar al investeringen zijn gedaan voor de komst van de mariniers. De provincie eist nu compensatie.

CDA in Brabant onderhandelt door met Forum
Ondanks kritiek uit een deel van de partij gaat de CDA-afdeling in Noord-Brabant door met onderhandelingen met Forum voor Democratie over het vormen van een nieuw college van Gedeputeerde Staten. De VVD is ook onderdeel van de formatiepoging. De potentiële samenwerking met Forum verscheurt de Brabantse CDA-achterban. Sommigen zien er een kans in, anderen willen niet eens het gesprek aangaan met een partij die volgens hen bevolkingsgroepen uitsluit. Ook kijken we in Limburg, waar een politieke samenwerking tussen onder meer CDA, VVD en Forum volgens de partijen goed werkt.

Wereldleiders in München voor veiligheidsconferentie
Honderden wereldleiders, ministers, diplomaten en wetenschappers komen bijeen in München voor een jaarlijkse veiligheidsconferentie. Namens Nederland is premier Mark Rutte er, samen met de ministers Stef Blok (Buitenlandse Zaken) en Ank Bijleveld (Defensie). Wij spreken vanavond met oud-commandant der strijdkrachten Tom Middendorp. Hij is op de conferentie en waarschuwt als voorzitter van denktank IMCCS voor de veiligheidsrisico's van klimaatverandering.

Nieuwsuur op tv

Nieuwsuur analyse sportnieuws.
Onderwerpen in Nieuwsuur