Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 6 februari 2020 | 01:20 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 6 februari 2020
Tijd
01:20 tot 02:05
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23739935

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Eindelijk de uitslagen in Iowa
Bijna een dag later dan gepland zijn de voorlopige uitslagen van de Democratische voorverkiezing in de Amerikaanse staat Iowa bekend geworden. Met 71 procent van de stemmen geteld gaat Pete Buttigieg krap aan de leiding. Hij zou 26,8 procent van de kiesmannen achter zich krijgen. Bernie Sanders volgt kort daarop met 25,2 procent. Er is een groot gat naar Elizabeth Warren, die gesteund zou worden door 18,4 procent van de afgevaardigden. Joe Biden staat op een voor hem teleurstellende 15,4 procent. Pete Buttigieg - uitspraak: BOE-te-dzjidzj - heeft in korte tijd veel aandacht getrokken. Wie is hij? Vanavond een portret en het laatste nieuws uit Iowa.

Therapeut helpt worstelende agrariërs
Vandaag spreken boeren in den Haag met premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten. Ook de provincies schuiven aan. Het is een vervolg op het stikstofoverleg van half december. Aangekondigde acties van Famers Defence Force zijn uitgesteld. Het kabinet hoopt nog deze week met stikstofmaatregelen voor de agrarische sector te komen. In tijden van stikstof en dierenactivisme, van aandacht voor het milieu en politici die goochelen met beleid, maatregelen en regels is het voor steeds meer boeren de vraag: willen we nog door? Daarom nemen steeds meer boeren een therapeut in de arm. Vanavond een reportage.

Maastricht geeft duidelijkheid over hack
De Universiteit Maastricht werd vlak voor kerst door een cyberhack getroffen. Vandaag geeft de universiteit meer duidelijkheid over de aanval, waardoor bestanden op veel computers waren versleuteld en medewerkers en studenten niet meer bij hun e-mail konden. Ook was wetenschappelijke data niet bereikbaar. Hoe werkt gijzelsoftware en wat is er tegen te doen? Te gast is Frank Groenewegen, security-expert bij Fox-IT. "Grote bedrijven zijn bereid veel te betalen."

Nieuwsuur op tv

Nieuwsuur analyse sportnieuws.
Onderwerpen in Nieuwsuur