Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Wo 5 februari 2020 | 09:15 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Wo 5 februari 2020
Tijd
09:15 tot 09:55
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23739910

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Coronavirus nu ook in België
In België is bij iemand het coronavirus vastgesteld, meldt de Belgische minister van Volksgezondheid. Het gaat om een van de negen Belgen die zondag uit Wuhan zijn opgehaald. Hij of zij verkeert naar omstandigheden in goede gezondheid en vertoont geen symptomen van de ziekte. De Belgen zaten in hetzelfde vliegtuig als de 15 Nederlanders die uit Wuhan zijn geëvacueerd. De Nederlanders zijn getest, geen van hen is besmet. Hoe effectief zijn de maatregelen tegen de verspreiding van het virus? En hoe kijkt China zelf naar de maatregelen die getroffen zijn? Vanavond een gesprek met de Chinese ambassadeur in Nederland Xu Hong.

Wachten op uitslag voorverkiezing Democraten in Iowa
De uitslag van de traditionele eerste voorverkiezing van de Democraten in de Amerikaanse staat Iowa is ernstig vertraagd door een technisch probleem. De Democratische Partij zegt extra "kwaliteitscontroles" te willen uitvoeren. En dus wacht Amerika nog steeds op de uitslag die een van de eerste goede indicaties geeft van wie het in november namens de Democraten gaat opnemen tegen president Donald Trump.

Steeds meer kentekenfraude door zware criminelen
Bij steeds meer zware misdrijven zaken blijkt kentekenfraude een rol te spelen. Vluchtauto's bijvoorbeeld worden met nep-kentekens uitgerust. Boetes vallen bij nietsvermoedende burgers met eenzelfde model auto en kenteken op de mat. Ook bij de moord op advocaat Derk Wiersum werd er gebruikgemaakt van een nep-kentekenplaat. In de politiek gaan stemmen op om het dupliceren van kentekenplaten, dat nu relatief gemakkelijk kan, moeilijker te maken en harder te bestraffen.

Boerencoalitie wil geen geen vrijhandelsverdrag met Canada
Boerenorganisaties als Farmers Defence Force en de Vereniging voor Biologisch-dynamische landbouw wil dat de Tweede Kamer tegen het vrijhandelsverdrag CETA met Canada stemt. Hoeveel gehoor vinden ze in de Tweee Kamer? Arjan Noorlander doet verslag.

Nieuwsuur op tv

Auto moord china president amerika tweede kamer belgië volksgezondheid minister vliegtuig nederland politiek advocaat nieuwsuur uitzending gezondheid canada model burgers uitslag coronavirus boetes belgen chinese landbouw kenteken criminelen ambassadeur democraten vrijhandelsverdrag iowa misdrijven arjan noorlander minister van volksgezondheid hong verspreiding analyse moeilijker ceta harder donald trump sportnieuws trump maatregelen ziekte democratische partij noorlander wachten probleem gesprek geen zaken deze derk wiersum wiersum farmers defence force wuhan.