Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 30 januari 2020 | 01:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 30 januari 2020
Tijd
01:00 tot 01:45
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23689394

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Brexit en het vertrek van duizenden ambtenaren
Het Europees Parlement stemt vandaag over de scheidingsdeal tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Vrijdag verlaat het VK de EU. Het is daarmee ook de laatste dag dat Britse Europarlementariërs meestemmen. Na vandaag kunnen ze hun spullen inpakken, net als duizenden Britse ambtenaren en medewerkers in Brussel. De meesten van hen stemden 'remain' en vertrekken met pijn in het hart naar hun thuisland, sommigen blijven in Brussel en zoeken ander werk.

De economische schade door het coronavirus
Naarmate de uitbraak van het coronavirus langer duurt, wordt ook de economische schade groter. In eerste instantie zijn er vooral gevolgen op de financiële markten, maar al snel gaat de echte economie het voelen: als eerste luchtvaartmaatschappijen en de toeristische sector. Zieke werknemers en vooral quarantainemaatregelen kunnen zorgen voor lege fabrieken. De productie in China daalt, de groei zakt in. Met onze econoom Mathijs Bouman spreken we vanavond over de economische effecten van de uitbraak van het coronavirus.

Jetten en Baudet in debat
Een debat over de macht van rechters. Thierry Baudet (FvD) en Rob Jetten (D66) zijn bij ons te gast. Bemoeien rechters zich te vaak met de politiek, zoals Baudet zegt? Of is de kritiek van Baudet op rechters juist ondermijnend voor onze democratie, zoals Jetten vindt?

Nieuwsuur op tv

Schade verenigd koninkrijk fabrieken china debat werknemers economie politiek parlement nieuwsuur uitzending europees parlement brussel ambtenaren productie europese unie rechters mathijs groei coronavirus koninkrijk europarlementariërs luchtvaartmaatschappijen markten democratie uitbraak effecten financiële markten econoom analyse baudet sportnieuws vertrek spullen brexit kritiek thierry baudet mathijs bouman hart vrijdag jetten deze thierry rob jetten zorgen sector medewerkers.