Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Wo 29 januari 2020 | 01:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Wo 29 januari 2020
Tijd
01:00 tot 07:00
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23687311

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Humanitair drama in Idlib
Het Syrische leger is begonnen met een nieuw offensief om de provincie Idlib, in het noordwesten van Syrië, in handen te krijgen. Idlib is het laatste toevluchtsoord voor Syriërs die op de vlucht zijn voor het regime van Assad. We spreken vanavond met de Syrische arts Zaher Sahloul. Hij woont in Chicago, maar reist regelmatig af naar Syrië. Hij was begin deze maand nog in Idlib, maar moest vertrekken omdat de situatie te gevaarlijk is. Volgens hem is de humanitaire situatie er dramatisch.

Onderzoek naar het ontstaan van het universum
Nederland werkt samen met de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA aan een bijzonder project: met drie antennes van een Nederlands-Chinese radiotelescoop die om de maan cirkelt, wordt data verzameld afkomstig van een periode net na de oerknal. De Nederlandse sterrenkundige Marc Klein Wolt bouwde de radioantennes samen met collega Eric Bertels van het Innovative Solutions In Space (ISIS) in Delft. En dat in slechts twee jaar tijd. De sterrenkundige is razend enthousiast: "Al duurt het nog even voordat de informatie goed geïnterpreteerd kan worden".

'Deal van de eeuw' voor het Midden-Oosten?
President Donald Trump presenteert vandaag een vredesplan voor het Midden-Oosten. Dat doet hij in aanwezigheid van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die bij Trump op bezoek is. Maar de Palestijnen hebben het plan op voorhand al verworpen, omdat het plan van Trump vooral in het belang van Israël zou zijn. Aan het plan is drie jaar gewerkt, onder anderen door Trumps schoonzoon Jared Kushner. Hoe nu verder met een oplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict?

Nieuwsuur op tv

President leger chicago onderzoek nederland assad israël nieuwsuur uitzending delft maan palestijnen midden-oosten ruimtevaartorganisatie chinese arts provincie benjamin netanyahu oplossing regime schoonzoon oerknal idlib netanyahu space humanitaire collega belang analyse noordwesten donald trump sportnieuws trump gevaarlijk premier benjamin jared kushner drama universum plan tijd vlucht sterrenkundige data deze offensief vredesplan.