Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 28 januari 2020 | 01:25 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 28 januari 2020
Tijd
01:25 tot 07:00
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23681470

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Indonesische minderheden vrezen nieuw wetboek
In het nieuwe Indonesische Wetboek van Strafrecht staan artikelen die grote groepen Indonesiërs raken. Onder andere religieuze minderheden en lhbt'ers dreigen in de problemen te komen. Het oude Wetboek van Strafrecht stamt nog uit de koloniale tijd en politici vonden het tijd voor een 'eigen' wetboek. Onder druk van conservatieve islamitische groeperingen bevat het voorstel voor het nieuwe wetboek omstreden artikelen die bijvoorbeeld samenwonen zonder getrouwd te zijn en voorlichting over anticonceptie verbieden. Na protesten ging de vernieuwing van het wetboek vorig jaar niet door, maar het parlement wil het voorstel dit jaar alsnog behandelen.

Moet budget gevaarlijke patiënten omhoog?
Morgen bepaalt de rechter in een kort geding of zorginstellingen te weinig geld krijgen voor de psychiatrische zorg die ze leveren aan mensen die een gevaar zijn voor de samenleving. Acht instellingen waren naar de rechter gegaan omdat ze met het geld dat de minister wil betalen, niet uit de voeten kunnen.

Ministerie onderzoekt evacuatie Nederlanders uit Wuhan
Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de mogelijkheden om twintig Nederlanders uit de Chinese stad Wuhan te evacueren. De stad is het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus en is door de overheid afgesloten van de buitenwereld. Hoe is de situatie in Wuhan en in de rest van China? We spreken met twee journalisten: Telegraaf-correspondent Cindy Huijgen, die sinds haar terugkomst uit Wuhan twee weken in quarantaine moet blijven in haar woning in Peking, en Anouk Eigenraam, correspondent voor het Financieele Dagblad en BNR, die vastzit in Wuhan.

Nieuwsuur op tv

Overheid voorlichting minister protesten peking kort geding parlement nieuwsuur uitzending omstreden rechter budget evacuatie politici buitenlandse zaken anouk coronavirus jeroen wollaars evacueren chinese ministerie van buitenlandse zaken voorstel instellingen zorginstellingen correspondent strafrecht uitbraak anticonceptie samenleving verbieden minderheden quarantaine vernieuwing getrouwd analyse sportnieuws geld islamitische gevaar afgesloten woning stad druk tijd indonesische buitenlandse zaken deze ministerie behandelen wuhan.