Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Ma 27 januari 2020 | 01:25 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Ma 27 januari 2020
Tijd
01:25 tot 07:00
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23677852

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

De nieuwe staatssecretarissen op Financiën
De D66'ers Hans Vijlbrief en Alexandra van Huffelen worden de nieuwe staatssecretarissen van Financiën. Haagse bronnen zeggen dat tegen de NOS. Vijlbrief en Van Huffelen nemen de taken over van Menno Snel. Die trad vorig jaar december af vanwege de affaire rond de kinderopvangtoeslag. Honderden ouders werden daarbij onterecht als fraudeur aangemerkt door de belastingdienst.

Docenten en de lessen over de Jodenvervolging
Hoe gaan docenten om met de gevoelige geschiedenis van de Jodenvervolging? Het wordt steeds lastiger, klinkt het vanuit het onderwijs. Jongeren met een islamitische achtergrond horen thuis soms een andere geschiedenis dan de Nederlandse. Maar er zijn ook steeds meer autochtone leerlingen die in complottheorieën geloven. En wat doen de gruwelverhalen van de holocaust met kinderen die zelf gevlucht zijn voor oorlog, zoals uit Syrië? Lastige zaken die we in de studio bespreken met Vivianne Goedhart. Zij geeft cursussen aan scholen om de leraren te helpen met hun lessen over de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging en de Holocaust.

Partijcongres bij Partij voor de Dieren
Hoe gaat de Partij voor de Dieren verder na het wegsturen van voorzitter Sebastiaan Wolswinkel in oktober? Vandaag komt de Partij bijeen op een congres in de Amsterdamse RAI. Daar zal het afzetten van Wolswinkel aan de orde komen. Hij wilde graag zelf een toelichting geven, maar is niet welkom.

Nieuwsuur op tv

Dieren tweede wereldoorlog oorlog onderwijs leerlingen nieuwsuur uitzending belastingdienst scholen partijcongres congres voorzitter wereldoorlog partij voor de dieren geschiedenis jeroen wollaars leraren kinderopvangtoeslag docenten complottheorieën alexandra van huffelen holocaust affaire jodenvervolging gevlucht onterecht analyse afzetten sebastiaan sportnieuws islamitische kinderen jongeren ouders staatssecretarissen menno snel studio thuis zaken deze orde wolswinkel.