Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 23 januari 2020 | 09:15 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 23 januari 2020
Tijd
09:15 tot 10:05
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23663542

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Moeten we ons zorgen maken over het coronavirus?
Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in China is opgelopen tot meer dan 440. Er zijn tot nu toe zeventien mensen aan overleden, melden de Chinese autoriteiten. Buiten China zijn er besmettingen gemeld in Taiwan, Japan, Zuid-Korea, Thailand en de VS. Over het virus is nog veel onduidelijk. Wel is bekend dat het kan worden overgedragen van mens op mens. Moeten wij ons ook zorgen gaan maken? Te gast is Jaap van Dissel, hoogleraar Inwendige Geneeskunde aan de Universiteit Leiden en directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. En we spreken Eric Snijder, hoogleraar Moleculaire Virologie, ook in Leiden.

Jehovah's willen misbruikrapport tegenhouden
De Nederlandse afdeling van de Jehovah's Getuigen wil met een kort geding publicatie voorkomen van een rapport over misbruik binnen de gemeenschap. De Jehovah's Getuigen hebben het rapport al ingezien en zouden het typeren als wetenschappelijk en feitelijk onjuist, lasterlijk en zeer beledigend. Uit publicaties in Trouw bleek in 2017 dat de afhandeling van seksueel misbruik binnen de Jehovah's Getuigen veelal binnenskamers gebeurt en dat slachtoffers geen hulp krijgen. Na de onthullingen kwamen bij een meldpunt voor misbruik honderden meldingen binnen. Wij spreken vanavond een van de slachtoffers.

Telefoon Amazon-baas 'gehackt door Saudische kroonprins'
Via een video in een WhatsApp-bericht heeft Saudi-Arabië in 2018 toegang gekregen tot de telefoon van Amazon-topman Jeff Bezos. Dat schrijven verschillende Britse en Amerikaanse kranten. Volgens hen blijkt de hack uit technisch onderzoek naar de telefoon van Bezos, waartoe de topman zelf opdracht had gegeven. De kans is 'zeer groot' dat Saudi-Arabië toegang had tot de telefoon en actief informatie verzamelde.

Nieuwsuur op tv

Zuid-korea china japan trouw rapport taiwan onderzoek topman thailand kort geding nieuwsuur uitzending leiden hack misbruik telefoon virus seksueel misbruik meldpunt saudi-arabië coronavirus chinese rivm kranten meldingen universiteit jeff bezos besmettingen hoogleraar centrum afdeling jaap van dissel universiteit leiden dissel getuigen opdracht geneeskunde analyse wetenschappelijk video sportnieuws overleden geen directeur deze buiten zorgen gemeenschap.