Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Za 18 januari 2020 | 01:20 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Za 18 januari 2020
Tijd
01:20 tot 02:05
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23630243

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Hoe verder met Libië?
Het conflict in Libië, dat ontbrandde na de val van Muamar Kadhafi in 2011, heeft brede geopolitieke gevolgen gekregen. Generaal Haftar, die grote delen van Libië in het oosten en zuiden beheerst, krijgt steun van onder meer Rusland, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië. De door de VN gesteunde regering-Sarraj in Tripoli heeft onder meer steun van Turkije, Qatar en Italië. De Duitse bondskanselier Merkel organiseert zondag in Berlijn een vredesconferentie om een oplossing te vinden. Eerdere conferenties liepen stuk. Is er dit keer wel kans van slagen? We blikken vooruit met Libië-expert Jalal Harchaoui van instituut Clingendael.

50 jaar persconferenties minister-president
Op vrijdag 16 januari 1970 was het minister-president Piet de Jong (KVP, nu CDA) die na afloop van de ministerraad voor het eerst naar Nieuwspoort kwam om een persconferentie te geven voor de schrijvende pers. Na afloop stond hij de radio en tv te woord. Wat is er in 50 jaar veranderd aan de traditie? In de uitzending kijken we terug, onder andere met premier Mark Rutte die al bijna 280 vrijdagse persconferenties heeft gegeven.

Nieuwsuur op tv

Rusland egypte mark rutte italië ministerraad persconferentie turkije nieuwsuur uitzending tripoli pers qatar radio libië saudi-arabië berlijn minister-president vredesconferentie conflict emiraten oplossing clingendael bondskanselier verenigde arabische emiraten kadhafi muamar kadhafi nieuwspoort instituut analyse sportnieuws merkel premier steun conferenties piet de jong generaal 50 jaar vrijdag kijken de jong deze terug haftar 1970.