Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 26 november 2019 | 22:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 26 november 2019
Tijd
22:00 tot 22:45
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23341011

Onderwerpen van deze uitzending

'Kwetsbare patiënten in de knel'
Huisartsen hebben forse problemen met het doorverwijzen van kwetsbare patiënten naar andere zorginstellingen. Daarbij gaat het om ouderen die dementeren, psychiatrisch patiënten, chronisch zieken en kinderen met psychiatrische problemen. Soms lukt het doorverwijzen helemaal niet, andere keren alleen met veel moeite.

Herdenking vermoorde Maltese journaliste
Op Malta wordt vanavond de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia herdacht. Ze stierf twee jaar geleden bij een bomaanslag. Het onderzoek naar haar dood veroorzaakt steeds meer ophef. Vandaag is de stafchef van de premier opgestapt. Hij en premier Muscat werden door Galizia beschuldigd van zelfverrijking rondom een omstreden paspoorthandel, waarbij rijke buitenlanders voor tonnen een EU-paspoort op Malta konden kopen. We spreken vanavond met de zoon van van de vermoorde journaliste, Matthew Caruana Galizia.

Deeltijddecadentie
Deze week is er veel discussie over de 'deeltijd-decadentie'. Twee derde van de Nederlandse vrouwen begint meteen na de opleiding, zonder man of kind, met parttime werk. Is dat een probleem? En zo ja, is er wat tegen te doen? In de uitzending vanavond horen we hoe de politiek daarover denkt.

Aanhoudingen voor beramen aanslag
In Zoetermeer en Den Haag zijn gisteren twee mannen aangehouden vanwege het voorbereiden van een terroristische aanslag. De mannen zijn 20 en 34 jaar, beiden uit Zoetermeer. De eerste heeft de Nederlandse nationaliteit en de ander is een Iraniër. Ze zouden eind van het jaar een aanslag hebben willen plegen met bomvesten en een of meer autobommen. We spreken er vanavond over met Renske van der Veer, directeur van het International Centre for Counter-Terrorism.

Oude Tweede Kamerzaal komt terug
De oude vergaderzaal van de Tweede Kamer, met 'grote historische en staatkundige betekenis' wordt in ere hersteld. Een motie van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop is vandaag aangenomen.

Nieuwsuur Sport

- Voetbal: Juventus-Atlético
- Voetbal: vooraf: Lille-Ajax

Nieuwsuur op tv

Nieuwsuur jeroen wollaars analyse sportnieuws.

Meer uitzendingen van Nieuwsuur