Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Ma 25 november 2019 | 02:20 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Ma 25 november 2019
Tijd
02:20 tot 07:00
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23335192

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Racisme in het voetbal
De hele week gonsde het op alle voetbalvelden na. De racistische scheldpartij die Excelsior speler Mendes Moreira over zich heen kreeg tijdens de wedstrijd tegen FC Den Bosch liet niemand koud. Ook bij het amateurvoetbal, willen ze dat er meer aandacht komt. Zeeburgia in Amsterdam doet een oproep aan de KNVB om meer te doen. We gingen kijken wat spelers van Zeeburgia meemaken op de velden.

Iran: de schaarste en de onrust
In Iran lijkt de rust iets terug keren na de rellen van vorig weekend na een drastische verhoging van de benzineprijzen. Maar at neemt niet weg dat de bevolking met schaarste worstelt. Het Iraanse bewind komt geld tekort door het wegvallen van inkomsten uit olie-export, vanwege de aangescherpte verscherpte Amerikaanse sancties tegen het land. Bijna alle prijzen in Iran zijn afgelopen jaar sterk gestegen. Verslaggever Rudy Bouma reisde naar Teheran en doet in drie delen verslag van de situatie in Iran. Vanavond deel een.

Hoge opkomst bij verkiezingen Hongkong
De opkomst bij de districtsverkiezingen in Hongkong is spectaculair hoog. Aan het begin van de middag hadden al meer inwoners gestemd dan het eindcijfer van vier jaar geleden. Inmiddels hebben zo'n 2,5 miljoen mensen gestemd, wat neerkomt een opkomstpercentage op 60. De cijfers zijn ongekend voor districtsverkiezingen. Het is de eerste keer dat de inwoners van de stad naar de stembus mogen sinds er in maart hevige protesten uitbraken tegen de invloed van China. Welke invloed heeft dat op de gespannen situatie in Hongkong, die nu al bijna een half jaar duurt. We spreken erover met onze correspondent Sjoerd den Daas.

Nieuwsuur op tv

Nieuwsuur analyse sportnieuws.
Onderwerpen in Nieuwsuur

Meer uitzendingen van Nieuwsuur