Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Za 23 november 2019 | 01:20 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Za 23 november 2019
Tijd
01:20 tot 02:10
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23302753

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Huurders in de knel
Huisvesting is een mensenrecht, maar tegelijkertijd is vastgoed een steeds populairdere manier om geld te verdienen. Huurders in grote wereldsteden komen hierdoor steeds meer in de knel. Dit is het hoofdthema van de documentaire Push, die zondag op het filmfestival IDFA première gaat. Ook in Nederland zijn er zorgen over de opkomst van grote beleggers. Gaat Amsterdam steden als London, New York en Toronto achterna? We spreken erover met econoom Mathijs Bouman.

Rotterdam gaat meer preventief fouilleren
Dit jaar waren er 90 schietpartijen in de regio Rotterdam, nu al meer dan in de vijf voorgaande jaren. De gemeente zit met de handen in het haar over een effectieve aanpak van het toenemende geweld en komt met nieuwe maatregelen. Het tipgeld voor wapens is verhoogd en vanaf 1 december mag de politie door het Openbaar Ministerie aangewezen personen altijd en overal in Rotterdam fouilleren. Nu mag fouilleren zonder verdenking nog alleen in bepaalde risicogebieden. Deze maatregel stuit op kritiek van onder andere privacyorganisaties. Gaat deze vorm van preventief fouilleren stand houden bij de rechter? De Rotterdamse hoofdofficier René de Beukelaer is te gast.

Nieuwsuur Sport
- Voetbal: Arne Slot en John van den Brom over FC Utrecht-AZ
- Voetbal: acties bij duels Excelsior en FC Den Bosch

Nieuwsuur op tv

Amsterdam rotterdam sport politie openbaar ministerie wapens nederland nieuwsuur uitzending new york documentaire gemeente arne slot mathijs filmfestival den bosch jeroen wollaars vastgoed london toronto beleggers steden huisvesting schietpartijen fc den bosch john van den brom première idfa huurders preventief opkomst excelsior econoom analyse push regio geweld sportnieuws geld kritiek maatregelen brom mathijs bouman van den brom deze zorgen ministerie.

Meer uitzendingen van Nieuwsuur