Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Vr 22 november 2019 | 01:40 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Vr 22 november 2019
Tijd
01:40 tot 02:30
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/23296810

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

De risico's van een zwangerschap na 41 weken
Vrouwen moeten na 41 weken zwangerschap standaard het aanbod krijgen te worden ingeleid om de bevalling op gang te brengen. Langer wachten tot de bevalling natuurlijk op gang komt, vergroot de kans op een dood kind. Dat is de conclusie van een Zweedse geboortestudie, die vorig jaar abrupt werd stopgezet toen bleek dat 6 baby's na 42 weken zwangerschap waren gestorven. De uitkomst van de studie is belangrijk voor Nederlandse zwangeren, want hier wordt nog regelmatig geadviseerd om op natuurlijke wijze te bevallen, ook na 41 weken.

TBS-kliniek klaagt staat aan om vergoeding
De Amsterdamse tbs-kliniek Inforsa spant een kort geding aan tegen het ministerie van Justitie en Veiligheid. De vergoeding voor de behandeling van psychiatrische delinquenten is ontoereikend. "De afgelopen drie jaar hebben we 4 miljoen euro verlies geleden, dat kunnen we ons niet nog een keer veroorloven", zegt een woordvoerder van de forensische kliniek tegen het Parool. In de studio spreken we met Melina Rakic, psychiater en directeur van Inforsa.

Tegenprestatie voor bijstand wordt verplicht
In alle gemeenten moet het voor bijstandsgerechtigden verplicht worden een zogeheten tegenprestatie te leveren. Overal moeten mensen in de bijstand een passend aanbod krijgen voor een studie, stage of werktraject. Dat schreef staatssecretaris Tamara van Ark gisteren aan de Tweede Kamer. Het plan stuit inmiddels op flink wat weerstand. We spreken met staatssecretaris Van Ark en Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Nieuwsuur Sport
- Autosport: Rinus van Kalmthout maakt zijn debuut in IndyCar

Nieuwsuur op tv

Vrouwen sport staatssecretaris tweede kamer veiligheid justitie kort geding nieuwsuur gemeenten kliniek sociaal en cultureel planbureau jeroen wollaars bijstand studie zwangerschap bevallen bevalling baby's risico's sociaal vergoeding behandeling tegenprestatie debuut psychiater tamara van ark weerstand tbs-kliniek tamara gestorven standaard cultureel planbureau passend analyse indycar sportnieuws stage woordvoerder ministerie van justitie dood kim putters verplicht de behandeling wachten studio plan staatssecretaris van ark directeur justitie en veiligheid ministerie rinus van kalmthout.

Meer uitzendingen van Nieuwsuur