Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 12 september 2019 | 02:05 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 12 september 2019
Tijd
02:05 tot 07:00
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22887088

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

Onderzoek naar onderwijs op islamitische basisscholen

Vanavond deel II van ons onderzoek naar islamitisch onderwijs. Ging het gisteren om salafistisch onderwijs op moskeescholen, vanavond gaat het om onderwijs op reguliere islamitische basisscholen die worden gecontroleerd door de Onderwijsinspectie.

Arts ontslagen van rechtsvervolging na omstreden levensbeëindiging

Een verpleeghuisarts die het leven heeft beëindigd van een zwaar demente patiënt, is ontslagen van rechtsvervolging. Volgens de rechtbank in Den Haag is de euthanasie zorgvuldig volgens de regels uitgevoerd en is er dus geen sprake van moord. Het OM vindt dat dit wel het geval was. De 74-jarige patiënt had een euthanasieverklaring ondertekend, maar gaf later wisselende signalen over haar doodswens. De arts besloot in overleg met de familie om in 2016 toch over te gaan tot levensbeëindiging, zonder dat de vrouw erover werd ingelicht. Twee onafhankelijke artsen hadden geoordeeld dat de patiënt ondraaglijk leed. Te gast zijn Jacob Kohnstamm, voorzitter van de regionale toetsingscommissies euthanasie en huisarts Constance de Vries van het Expertisecentrum Euthanasie (voorheen Levenseindekliniek).

Nieuwsuur op tv

Moord basisscholen onderzoek rechtbank onderwijs onderwijsinspectie den haag nieuwsuur vrouw omstreden voorzitter kohnstamm arts levensbeëindiging huisarts euthanasie islamitisch onderwijs jacob kohnstamm signalen patiënt islamitisch analyse sportnieuws islamitische ontslagen overleg regels familie zwaar geen leed.