Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Za 7 september 2019 | 02:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Za 7 september 2019
Tijd
02:00 tot 02:55
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22860960

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

Russische oppositie ontbreekt grotendeels bij verkiezingen

Komende zondag zijn er in Moskou gemeenteraadsverkiezingen en daar zijn maar weinig oppositiekandidaten welkom. Al weken demonstreren mensen tegen de uitsluiting van tientallen kandidaten. Vele honderden demonstranten zijn gearresteerd en een flink deel van de top van die oppositie zit in de cel. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp is in Rusland om de verkiezingen bij te wonen. Hij maakt een portret van verschillende oppositieleden, onder wie Pjotr Chomski die zijn kinderen dreigt te verliezen omdat hij en zijn vrouw deelnamen aan het protest. Vanavond zijn verslag.

Weggestuurde architect Binnenhof te gast

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat architectenbureau OMA niet langer is verbonden aan de renovatie van het Binnenhof. Staatssecretaris Raymond Knops heeft het contract met het bureau van architect Ellen van Loon verbroken, omdat er bij de gebruikers van de gebouwen "geen draagvlak" is voor haar plannen. Van Loon van OMA, een internationaal gerenommeerd architectenbureau, kreeg in 2017 aanvankelijk de opdracht om een ontwerp te maken voor de parlementsgebouwen. Knops betaalt OMA 2,7 miljoen euro als afkoopsom. Wij spreken met Van Loon op het Binnenhof en ze is vanavond te gast.

Nieuwsuur Sport

Atletiek: Diamond League Brussel
Voetbal: Duitsland-Nederland

Nieuwsuur op tv

Rusland protest sport staatssecretaris oppositie miljoen verkiezingen ontwerp nieuwsuur kandidaten vrouw brussel portret demonstranten renovatie diamond league moskou gemeenteraadsverkiezingen loon demonstreren diamond league brussel binnenhof architect raymond knops contract gert-jan dennekamp verslaggever opdracht analyse sportnieuws kinderen gert-jan plannen internationaal ellen week gearresteerd deze week deze gebruikers buiten duitsland-nederland.