Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Wo 28 augustus 2019 | 00:40 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Wo 28 augustus 2019
Tijd
00:40 tot 01:25
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22808581

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

30 Jaar na de Wende

Het is dit najaar dertig jaar geleden dat de Muur tussen Oost- en West-Berlijn viel. Niet veel later herenigden ook de twee Duitslanden zich. En hoewel deze historische muur er intussen korter stond dan dat hij weg is, lijkt de kloof tussen het oosten van Duitsland en het westen alleen maar groter te worden. Met vijf Oost-Duitsers die dertig jaar geleden op de een of andere manier betrokken waren bij het verzet tegen de voormalige DDR, kijken we deze week naar vroeger en nu. Vanavond de eerste reportage uit een drieluik.

Slagen de coalitieonderhandelingen in Italië?

In Italië onderhandelen de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging en de centrum-linkse Democratische Partij (PD) over een nieuw te vormen coalitie. Na de val van het kabinet van de Vijfsterrenbeweging en de rechts-populistische partij Lega gaf de Italiaanse president Vijfsterren en PD "een paar dagen" om tot een akkoord te komen. Mochten de twee partijen er niet uitkomen, volgen waarschijnlijk nieuwe verkiezingen. In de uitzending bespreken we de politieke ontwikkelingen in Italië.

Paul Cliteur over toekomst Forum

Voor de zomer had hij de grootste fractie van de Eerste Kamer. Nu is hij een kwart daarvan kwijt. Rechtsgeleerde, filosoof en sinds kort ook politicus Paul Cliteur vertelt in de uitzending over de roerige zomer, de ruzie en de toekomst van Forum voor Democratie.

Nieuwsuur Sport

Tennis: US Open: Bertens-Badosa
Volleybal: EK: Nederland-Estland
Voetbal: vooraf: Ajax-Apoel Nicosia
Voetbal: opening Estadi Johan Cruyff

Nieuwsuur op tv

Duitsland sport italië president kabinet opening verkiezingen eerste kamer nieuwsuur uitzending coalitie politicus zomer ruzie verzet drieluik fractie forum democratie coalitieonderhandelingen kloof kwart analyse sportnieuws johan cruyff democratische partij paul cliteur partijen muur reportage forum voor democratie kijken week vijfsterrenbeweging kwijt deze week deze grootste.