Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 22 augustus 2019 | 01:30 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 22 augustus 2019
Tijd
01:30 tot 07:00
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22776400

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

Diplomatieke rel tussen de Verenigde Staten en Denemarken

President Donald Trump heeft een streep gezet door zijn staatsbezoek aan Denemarken van begin volgende maand. Op Twitter laat hij weten dat hij tot zijn besluit is gekomen, omdat de Deense premier Mette Frederiksen liet weten geen interesse te hebben om Groenland te verkopen aan de VS. De Deense premier is "teleurgesteld en verrast" over het besluit van Trump. We spreken met correspondent Rolien Creton in Kopenhagen. Ook een gesprek met Aaja Chemnitz Larsen, een van de twee afgevaardigden van Groenland in het parlement van Denemarken.

Honderden zedenzaken blijven op de plank liggen

Door drukte en onderbezetting bij de zedenpolitie blijven zaken te lang op de plank liggen. Bij minstens 350 zaken per jaar duurt het maanden tot soms een jaar voordat de zedenpolitie tijd heeft om het onderzoek te starten en de vermoedelijke dader te verhoren. Dit bevestigt de zedenpolitie na onderzoek van Nieuwsuur. Het gaat niet alleen om lichte zedenmisdrijven, maar ook om verkrachting.

Nieuwsuur Sport

Hockey: EK: Nederland-Rusland (v)
Motocross: Jeffrey Herlings herstelt
Algemeen: hitte in Tokio tijdens de Olympische Spelen in 2020

Nieuwsuur op tv

Sport president verkrachting verenigde staten onderzoek staatsbezoek jeffrey herlings dader olympische spelen parlement nieuwsuur denemarken tokio hitte kopenhagen correspondent diplomatieke rel groenland verhoren zedenmisdrijven plank deense analyse donald trump sportnieuws trump premier herlings drukte chemnitz twitter jeffrey gesprek 2020 geen verkopen tijd zaken lang frederiksen mette.