Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 15 augustus 2019 | 01:35 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 15 augustus 2019
Tijd
01:35 tot 07:00
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Eelco Bosch van Rosenthal
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22740265

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

Nederlandse economie groeit, Duitse economie krimpt

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar gegroeid met 0,5 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. Dat is precies gelijk aan de groei van de afgelopen twee kwartalen, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. De toename is onder meer te danken aan de groeiende consumentenbestedingen.

De Nederlandse economie doet het beduidend beter dan de economie in Duitsland, onze belangrijkste handelspartner. De Duitsers hebben te maken met een krimp van 0,1 procent. Het land heeft onder meer last van de handelsoorlog tussen de VS en China en de slecht presterende auto-industrie.

Onze huiseconoom Mathijs Bouman zit vanavond in de studio om de cijfers te duiden. Ook een reportage van correspondent Wouter Zwart vanuit Duitsland.

Nieuwsuur Sport

Voetbal: duel om Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea

Nieuwsuur op tv

Duitsland sport china cijfers economie nieuwsuur liverpool duitsers kwartaal chelsea mathijs groei handelsoorlog wouter krimp tweede kwartaal correspondent eelco auto-industrie eelco bosch van rosenthal vergelijking europese supercup supercup nederlandse economie analyse wouter zwart sportnieuws toename mathijs bouman zwart reportage studio.