Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Wo 3 juli 2019 | 00:20 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Wo 3 juli 2019
Tijd
00:20 tot 01:20
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22510821

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

De EU-top gaat verder

Sociaal-democraat Frans Timmermans is nog steeds in de race om voorzitter van de Europese Commissie te worden. Hij zou daarmee Jean-Claude Juncker opvolgen. Nu is Timmermans vice-voorzitter. Of het hem gaat lukken is nog maar de vraag. Timmermans kan de baan alleen krijgen als hij 21 landen achter zich krijgt die samen 65 procent van de EU-bevolking vertegenwoordigen. Een marathonvergadering van 20 uur leverde zondag en maandag geen resultaten op. Vandaag gaat de top verder. Zal het dan snel afgelopen zijn? "Vandaag zal het, ik hoop niet al te lang, ook wel weer een tijdje gaan duren," zei premier Rutte er vanochtend over.

Eerste kamer kiest nieuwe voorzitter

De Eerste Kamer krijgt een nieuwe voorzitter. De 75 senatoren kiezen vandaag een primus inter pares die ze de komende vier jaar mag leiden. De recent geïnstalleerde Kamer heeft keuze uit Toine Beukering (Forum voor Democratie), Jan Anthonie Bruijn (VVD), Ruard Ganzevoort (GroenLinks) en Joris Backer (D66).

Opruimen olie- en gasplatforms Noordzee: wie betaalt?

Olie en gas zijn op hun retour, en daarom nadert het einde van zo'n zeshonderd productieplatforms op de Noordzee. Het Nederlandse aandeel telt 150 platforms waarvan de komende tien jaar naar verwachting de helft moet worden verwijderd. Olie- en gasbedrijven zijn wettelijk verplicht om alles wat ze op de Noordzee hebben neergezet ook weer op te ruimen. De wet zegt alleen niet hoe snel dat moet. Veel bedrijven maken geen haast met het ontmantelen van hun installaties. Opruimen is zéér kostbaar en levert hen niets op. Maar wat gaat dat precies kosten en wie gaat dat betalen?

Nieuwsuur Sport

Tennis: Wimbledon
Voetbal: Afrika Cup: Benin - Kameroen
Voetbal: persconferentie Zweden

Nieuwsuur op tv

Sport persconferentie kosten eerste kamer nieuwsuur leiden frans timmermans europese commissie timmermans voorzitter race noordzee bruijn zweden aandeel olie afrika jean-claude juncker wimbledon juncker resultaten premier rutte senatoren inter kameroen analyse ontmantelen sportnieuws jean-claude premier platforms ruard ganzevoort verplicht beukering ruimen baan tien jaar opruimen geen lang commissie jan anthonie bruijn.