Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Vr 28 juni 2019 | 01:10 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Vr 28 juni 2019
Tijd
01:10 tot 02:05
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22483557

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

Een nieuwe militaire missie in Syrië?

De Verenigde Staten hebben Nederland verzocht om een nieuwe missie in Syrië militair te steunen. Deskundigen vragen zich af of daar wel politiek draagvlak voor is, en in hoeverre Defensie - dat geld en mankracht tekort komt - in staat is om deel te nemen aan een mogelijke gevechtsmissie op de grond. Sommige militaire taken die de VS wil overdragen, liggen internationaal gevoelig. We spreken oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn.

Nieuw film over maandlanding Apollo 11

Op 21 juli is het precies 50 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste voet zette op de maan. Vandaag verschijnt een nieuwe documentaire in de Nederlandse bioscopen gemaakt met teruggevonden, orgineel en hoogwaardig beeldmateriaal van de NASA. We spreken met de Amerikaanse regisseur Todd Douglas Miller die er jarenlang aan werkte.

Insecten in processie op weg naar Nederland

Nederland is in de ban van de processierups. Door de verdriedubbeling van hun aantal, regent het klachten en zijn tubes zalf tegen de jeuk niet aan te slepen. Er zijn dit jaar drie keer meer eikenprocessierupsen dan vorig jaar. En het is nog maar het begin. Want door gevolgen van klimaatverandering komen er steeds meer insecten op ons af.

Nieuwsuur Sport

Voetbal: training Oranjevrouwen
Motorsport: vooraf TT van Assen
Tennis: Kiki Bertens in Eastbourne

Nieuwsuur op tv

Sport defensie verenigde staten nederland politiek nieuwsuur training documentaire assen film processie teruggevonden maan insecten regisseur tekort nasa berlijn kiki bertens apollo douglas klimaatverandering militaire missie regent militaire deskundigen beeldmateriaal strijdkrachten todd miller oranjevrouwen neil verzocht gevoelig armstrong analyse sportnieuws geld bertens missie militair dick berlijn 50 jaar vragen internationaal kiki klachten eikenprocessierupsen jeuk.