Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 27 juni 2019 | 00:50 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 27 juni 2019
Tijd
00:50 tot 01:45
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22478274

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Vergoeding voor nabestaanden Holocaust

De NS heeft in kaart gebracht welke overlevenden en nabestaanden van de Holocaust een vergoeding krijgen. Vanmiddag zal de commissie die er onderzoek naar heeft gedaan de resultaten presenteren. Voorzitter van de commissie is de oud-burgemeester van Amsterdam, Job Cohen. Het is de uitkomst van een drie jaar durende strijd van Salo Muller, die zijn ouders verloor tijdens de Tweede Wereldoorlog. Salo Muller is vanavond te gast.

- Wat maakt Nederland Nederland?

Ondanks scherpe tegenstellingen in het publieke debat zijn Nederlanders eensgezind over wat Nederland tot Nederland maakt: de Nederlandse taal, vrijheid en Koningsdag worden het meest genoemd. Wel zijn er opvallende verschillen over de invulling van bepaalde begrippen, zoals vrijheid. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het rapport 'Denkend aan Nederland' dat vandaag is gepubliceerd. Te gast is SCP-directeur Kim Putters.

- Beeld van verdronken migranten gaat de wereld over

Het is een portret van de wanhoop van vluchtelingen: een foto van de levenloze lichamen van een vader en zijn dochtertje uit El Salvador. Verdronken bij de oversteek van de Rio Grande, in hun poging Amerika te bereiken. De foto maakt veel los en leidt wereldwijd tot reacties. The New York Times schrijft dat het in de VS tijd is voor "immigratiebeleid dat grensbewaking, rechtvaardigheid en menselijkheid verenigt". Kan de foto een keerpunt worden in de Amerikaanse migratiecrisis? We spreken met correspondent Marieke de Vries en kijken naar een reportage over de gevaarlijke Rio Grande.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: terugblik en reacties Nederland-Japan

Nieuwsuur op tv

Amsterdam sport amerika rapport tweede wereldoorlog debat onderzoek nederland overlevenden nieuwsuur job cohen new york koningsdag voorzitter portret terugblik sociaal en cultureel planbureau vrijheid wereldoorlog lichamen jeroen wollaars el salvador times verdronken resultaten migranten new york times oversteek sociaal correspondent vergoeding marieke de vries holocaust salvador wereldwijd cultureel planbureau analyse cohen sportnieuws foto muller reacties kim putters salo muller presenteren ouders reportage vader kijken tijd correspondent marieke de vries marieke de commissie keerpunt.