Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Vr 21 juni 2019 | 22:35 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Vr 21 juni 2019
Tijd
22:35 tot 23:20
Zender
BVN
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/22451659

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- VS versus Iran

De spanning loopt op tussen Iran en de VS. De Amerikaanse president Donald Trump was vannacht van plan Iraanse doelen aan te vallen, maar de militaire actie werd op het laatste moment afgeblazen, melden Amerikaanse media. De aanvallen waren bedoeld als reactie op het neerhalen van een Amerikaanse drone gisteren. Iran wil naar de VN stappen vanwege de vermeende schending van zijn luchtruim. De relatie tussen de VS en Iran staan op scherp sinds de aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman, vorige week. De Amerikanen beschuldigen Iran ervan achter die aanslagen te zitten. Iran ontkent elke betrokkenheid.

- Achter de schermen van Apocalypse Now

Hij kwam veertig jaar geleden in de bioscopen: Apocalypse Now. Dit Vietnam-epos van regisseur Francis Ford Coppola wordt beschouwd als één van de beste films aller tijden. Maar de opnamen verliepen rampzalig. Groninger Chas (Tjes) Gerretsen was overal bij, als setfotograaf. Hij blikt terug met een fototentoonstelling in de Rotterdamse bioscoop KINO.

- Weer staatsgeheimen per abuis openbaar

Opnieuw heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken per ongeluk staatsgeheimen over het Nederlandse hulpprogramma aan Syrische strijdgroepen naar buiten gebracht. Het is de tweede keer dat het ministerie deze fout maakt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat in een reactie weten dat er inderdaad opnieuw fouten zijn gemaakt en dat ze de gang van zaken zeer betreurt.

- Nieuwsuur Sport

Wielrennen: reportage Dylan Groenewegen

Nieuwsuur op tv

Sport president golf iran drone aanslagen nieuwsuur media luchtruim regisseur jeroen wollaars bioscoop achter de schermen militaire actie militaire dylan spanning amerikaanse president relatie opnamen analyse donald trump sportnieuws trump schermen reactie dylan groenewegen groenewegen reportage aanvallen beste films week scherp plan oman terug fototentoonstelling.