Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 13 juni 2019 | 01:30 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 13 juni 2019
Tijd
01:30 tot 02:25
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22405388

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Rapport over geweld in de jeugdzorg

De Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg, geleid door hoogleraar pedagogiek Micha de Winter, komt vandaag met het eindrapport. De commissie doet sinds 2016 onderzoek naar psychisch, fysiek en seksueel geweld in de jeugdzorg vanaf 1945 tot nu. We spreken met slachtoffers. Te gast is Micha de Winter.

- Toekomst Lelystad Airport onzeker

De opening van vliegveld Lelystad volgend jaar lijkt steeds onzekerder. Vorige maand haalde de Raad van State een streep door het Nederlandse programma om de uitstoot van stikstof terug te dringen. Het kabinet moet strengere eisen gaan stellen bij vergunningen voor nieuwe stallen, maar ook voor nieuwe infrastructuur. In de Tweede Kamer zei minister Cora van Nieuwenhuizen dat er pas een besluit kan worden genomen over de opening van Lelystad Airport als duidelijk is wat de gevolgen zijn van die uitspraak voor het vliegveld. En die gevolgen lijken steeds duidelijker. We spreken met politiek duider Arjan Noorlander.

- Belastingdienst loopt miljoenen mis

De Belastingdienst heeft 1,5 miljard euro uitstaan aan toeslagen die ten onrechte zijn uitbetaald. Het merendeel daarvan komt uiteindelijk terug, maar 806 miljoen euro is afgeschreven als 'oninbaar', zo blijkt uit cijfers die Nieuws en Co en Nieuwsuur hebben opgevraagd.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: WK voetbal (v)

Nieuwsuur op tv

Voetbal sport rapport tweede kamer vliegveld kabinet onderzoek minister miljoen cijfers opening wk voetbal politiek uitspraak cora van nieuwenhuizen nieuwsuur belastingdienst toeslagen buitenlandse zaken jeugdzorg raad van state jeroen wollaars lelystad winnaar ministerie van buitenlandse zaken seksueel geweld infrastructuur uitstoot groeien dollar stallen stikstof hoogleraar ziekten miljard arjan noorlander vergunningen lelystad airport vliegveld lelystad strengere psychisch 1945 airport analyse harder geweld nieuws en co sportnieuws winter groenten micha de winter noorlander van nieuwenhuizen buitenlandse zaken terug commissie.