Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 11 juni 2019 | 01:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 11 juni 2019
Tijd
01:00 tot 01:45
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22393552

Herhaling. Vanavond onder andere in M:

- Studenten in de stress

Het ministerie van Onderwijs gaat grootschalig onderzoek laten doen naar psychische problemen onder studenten in het hoger onderwijs. Er zijn al langer zorgen over toenemende stress onder studenten vanwege onder meer het leenstelsel, prestatiedruk en sociale media. Te gast is Henk Kummeling, rector magnificus van de Universiteit Utrecht.

- Twee Nederlandse weeskinderen van IS-strijders overgedragen

In het door Koerden gecontroleerde noordoostelijke deel van Syrië zijn gisteren twee Nederlandse weeskinderen van IS'ers overgedragen aan een delegatie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt een hooggeplaatste functionaris van de autonome Koerdische regio. Betekent dit dat Nederland tóch bereid is actief mee te werken aan het terughalen van IS-kinderen? In de uitzending spreken we de advocaat van de twee overgedragen kinderen André Seebregts, deradicaliseringsexpert Omar Ramadan en criminoloog Marion van San, die veel contact heeft met vrouwen in kampen in Syrië en Irak.

Nieuwsuur op tv

Vrouwen sociale media utrecht onderzoek nederland onderwijs irak advocaat nieuwsuur uitzending studenten media koerden weeskinderen buitenlandse zaken leenstelsel kampen ministerie van buitenlandse zaken ramadan universiteit criminoloog rector ministerie van onderwijs delegatie universiteit utrecht is-strijders analyse regio sportnieuws kinderen omar ramadan werken stress contact omar buitenlandse zaken hoger zorgen.