Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 6 juni 2019 | 22:45 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 6 juni 2019
Tijd
22:45 tot 23:30
Zender
BVN
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/22373857

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Onrust in Den Dolder

Bewoners zijn de aanwezigheid van de Roosenburg Kliniek in hun gemeente zat. De forensisch psychiatrische kliniek, waar ook Michael P. verbleef, verzweeg de ontsnapping van een gevaarlijke patiënt.

- Wat hangt Julian Assange boven het hoofd?

Volgende week buigt een Britse rechter zich over het Amerikaanse uitleveringsverzoek voor Julian Assange. De oprichter van Wikileaks zit vast in de Londense Belmarsh-gevangenis sinds hij in april zijn politiek asiel in de ambassade van Ecuador kwijtraakte. Justitie in de VS heeft hem aangeklaagd onder de spionagewetgeving wegens het publiceren van duizenden geheime documenten in 2010. Volgens de aanklacht zou Assange toenmalig legeranalist Chelsea Manning hebben aangemoedigd om staatsgeheimen te stelen. Mediaorganisaties in de VS en daarbuiten hebben verontrust gereageerd. Nu Assange vast zit, wordt de organisatie geleid door zijn rechterhand Kristin Hrafnsson (56), een IJslandse voormalige televisiejournalist die sinds 2010 bij Wikileaks betrokken is. We spreken Hrafnsson in Londen.

- Links wint in Denemarken

De sociaaldemocraten hebben de parlementsverkiezingen in Denemarken gewonnen. De Deense premier Lars Lokke Rasmussen heeft het verlies van zijn liberale partij erkend. Vanavond een reportage vanuit Denemarken van Europacorrespondent Saskia Dekker.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: Nederland-Engeland
Atletiek: Diamond League
Tennis: kwartfinales Roland Garros

Nieuwsuur op tv

Sport debat topman vluchtelingen commissaris nieuwsuur denemarken europese commissie parlementsverkiezingen diamond league groei roland garros lars dekker unhcr rasmussen vn-vluchtelingenorganisatie deense koers analyse sportnieuws premier opvang interview partijen reportage verlies commissie.