Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Vr 10 mei 2019 | 01:15 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Vr 10 mei 2019
Tijd
01:15 tot 02:05
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22220790

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Welke invloed gaan Eurosceptische partijen hebben in het Europees Parlement?

Eind deze maand kiezen we onze afgevaardigden voor het Europees Parlement. Het is goed mogelijk dat dat parlement er na 26 mei heel anders uitziet. De afgelopen tien jaar trokken Eurosceptische partijen op nationaal niveau steeds meer stemmen. In landen als Italië, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Finland en Denemarken zitten eurosceptici zelfs in de regering. Die groei willen ze in het Europees Parlement doorzetten.Vroeger wilden Eurosceptici de EU verlaten, maar sinds de chaos rond de Brexit is verandering van binnenuit het motto. Europacorrespondent Saskia Dekkers onderzocht wat voor invloed deze partijen kunnen gaan hebben in het nieuwe Europees Parlement.

- De laatste minuut

Ajax heeft in de laatste seconde van de blessuretijd naast de finale van de Champions League gegrepen. Bij rust leidde Ajax nog met 2-0, maar Lucas Moura schoot de Engelsen met een hattrick toch naar de finale. Zijn laatste goal viel in de 96ste minuut. Die laatste minuut maakte nogal wat los. De Nederlandse kranten openden groot met de dramatische uitschakeling van Ajax: "Het Europese seizoen was zo mooi en meeslepend. Maar nu rest een gigantische kater", schrijft het Algemeen Dagblad. "Amsterdam huilt. En bijna heel voetbalminnend Nederland baalt. Hoe kon dit nog misgaan?", vraagt De Telegraaf. Abdelkader Benali schreef een gedicht over scoren in de laatste minuut, voor Nieuwsuur leest hij het voor.

- RDW neemt stap tegen fraude met parkeerkaarten voor gehandicapten

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) begint in de zomer met een experiment om misbruik van invalidenparkeerkaarten tegen te gaan. De kentekens van auto's van gehandicapten worden gekoppeld aan hun parkeerkaarten. Nu bestaat die koppeling nog niet en wordt er in toenemende mate met de kaarten gefraudeerd. We spreken onder andere Illya Soffer, directeur van Ieder(in), de belangenorganisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: terugblik Ajax-Tottenham
Wielrennen: Tom Dumoulin over de Giro die komende zaterdag start

Nieuwsuur op tv

Champions league sport italië ajax polen fraude hongarije parlement nieuwsuur denemarken europees parlement regering terugblik abdelkader benali finale misbruik zomer oostenrijk groei finland jeroen wollaars kranten experiment tom dumoulin rijksdienst gehandicapten saskia dekkers scoren giro nationaal rijksdienst voor het wegverkeer eurosceptische partijen analyse dekkers dumoulin hattrick sportnieuws brexit chaos algemeen dagblad gedicht start ziekte auto's engelsen uitschakeling partijen ieder(in) telegraaf kaarten de telegraaf beperking tien jaar directeur deze rust algemeen lucas moura.