Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 23 april 2019 | 02:20 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 23 april 2019
Tijd
02:20 tot 07:00
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22135502

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Sri Lanka rouwt na bloedige aanslagen

Het dodental van de aanslagen in Sri Lanka is opgelopen tot 290. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar de aanslagen zijn vermoedelijk gepleegd door zeven zelfmoordterroristen. De politie heeft inmiddels 24 mensen aangehouden, allemaal afkomstig uit Sri Lanka. In de uitzending uiteraard het laatste nieuws. En we kijken naar wat we meer weten over de achtergrond van de vermoedelijke daders, mogelijk aanhangers van de radicale islamitische groepering National Thowheeth Jama'ath.

- Komiek Zelensky wint presidentsverkiezingen Oekraïne

De presidentsverkiezingen in Oekraïne zijn gewonnen door komiek en acteur Volodymyr Zelensky. Hij versloeg zittend president Porosjenko ruimschoots met bijna driekwart van de stemmen. Inhoudelijk wilden de twee kandidaten ongeveer hetzelfde: onder meer een einde aan de strijd in Oost-Oekraïne, teruggave van de Krim en meer samenwerking met het Westen. De campagne draaide dan ook vooral om de persoonlijkheden van de kandidaten. Wat wil Zelensky verder, en wat betekent zijn overwinning voor Oekraïne en de relatie van het land met Rusland en het Westen.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: reportage Martin Odegaard van Vitesse

Nieuwsuur op tv

Rusland sport politie vitesse president presidentsverkiezingen aanslagen daders nieuwsuur campagne uitzending kandidaten dodental oekraïne overwinning jeroen wollaars acteur samenwerking aanhangers verantwoordelijkheid sri lanka komiek de krim krim oost-oekraïne porosjenko relatie radicale analyse sportnieuws islamitische reportage martin odegaard odegaard aangehouden kijken.