Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Wo 17 april 2019 | 22:30 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Wo 17 april 2019
Tijd
22:30 tot 23:15
Zender
BVN
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/22105017

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Formatie nieuw college van Flevoland

Forum voor Democratie werd in Flevoland de grootste partij. En het is de eerste en voorlopig enige provincie waar Forum voor Democratie gaat onderhandelen over een plek in het college. Op dit moment bestaat het college uit VVD, CDA, SP en D66. Namens Forum voor Democratie is ondernemer en tv-persoonlijkheid Annemarie van Galen aangesteld als informateur. Zij adviseert dat FvD een college moet vormen met VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie. De vijf partijen hebben al gesprekken met elkaar gevoerd over belangrijke zaken in de provincie. Vanavond in de uitzending een reportage en politiek duider Arjan Noorlander in de studio.

- Onrust bij plannen verbouwing Binnenhof

Het Binnenhof wordt vanaf 2020 in één keer gerenoveerd. De Tweede Kamer debatteert hierover regelmatig met het kabinet. Er zijn groeiende zorgen over de vertraging en de kosten van de verbouwing van het Binnenhof. Nu ligt ook het ontwerp voor de Tweede Kamer onder vuur, nadat eerder de architect van de Eerste Kamer opstapte. Vanavond een reportage hierover met Tweede Kamerleden Jessica van Eijs (D66) en Jan Middendorp (VVD) en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA).

- Vitens: 'Gebruik minder water'

De meeste mensen hebben geen idee hoeveel water ze gebruiken als ze douchen, de wc doortrekken of de tuin besproeien, blijkt uit onderzoek van Vitens. Onbewust wordt zo drinkwater verspild. Volgens Jelle Hannema, directievoorzitter van Vitens, zijn de vooruitzichten somber: het waterverbruik groeit te hard. Het waterbedrijf begint met een campagne om Nederlanders bewuster te maken van hun verbruik. Waterschappen in Overijssel en Gelderland doen mee aan de campagne. Te gast is Dirk-Siert Schoonman, bestuurder van de Unie van Waterschappen.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: Ajax, 'the day after'

Nieuwsuur op tv

Sport pvda staatssecretaris tweede kamer ajax veiligheid kabinet christenunie oppositie ontwerp kosten politiek eerste kamer nieuwsuur uitzending formatie binnenlandse zaken koninkrijksrelaties geheim verbouwing jeroen wollaars vertraging provincie flevoland forum binnenhof democratie architect raymond knops middendorp ondernemer aannemers architecten arjan noorlander besteding analyse sportnieuws college galen vuur partijen reportage forum voor democratie noorlander informateur plek 2020 studio zaken zorgen.