Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 9 april 2019 | 22:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 9 april 2019
Tijd
22:00 tot 22:45
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/22060820

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Afvalberg wordt maar niet bedwongen

Het wondermateriaal plastic is zo sterk dat het eeuwig blijft bestaan. Dat maakt het ook een probleem, zeker in de vorm van verpakkingen die we na één keer gebruiken alweer weggooien. Bijna dertig jaar proberen we in Nederland de afvalberg te bedwingen. Maar dat lukt nauwelijks: de berg is juist nog groeiende. Meerdere convenanten met het bedrijfsleven en het zogenoemde Plastic Pact hebben die groei vooralsnog niet kunnen stoppen. Kan daar de komende jaren nog verandering in komen?

- Wordt het weer Bibi of toch uitdager Gantz?

Vandaag zijn in Israël parlementsverkiezingen. Het is een nek-aan-nekrace tussen de Likud-partij van Benjamin Netanyahu, die voor de vijfde keer premier hoopt te worden, en de partij Blauw en Wit van nieuwkomer Benny Gantz. Ondanks corruptieverdenkingen blijft Netanyahu populair. Maar ook oud-legerchef Gantz kan op veel steun rekenen, ondanks dat veel Israëliërs niet precies weten wat ze van hem kunnen verwachten. Met correspondent Arlene Gelderblom bespreken we het laatste nieuws en de eerste exit-polls die vanaf 21.00 uur worden verwacht.

- FC Twente gered met miljoenensteun gemeente

De gemeenteraad van Enschede is akkoord met een plan om een faillissement van FC Twente te voorkomen. Een deel van de gemeentelijke lening wordt kwijtgescholden. Een ander deel is omgezet naar een achtergestelde lening. Met het voorstel is veertien miljoen euro gemoeid. Een pijnlijk besluit voor de gemeente, omdat dit jaar ook wordt bezuinigd op sociale uitgaven. De gemeenteraad was dan ook verdeeld over het reddingsplan: de coalitie stemde voor en de oppositie tegen. Hoe ver kunnen gemeenten gaan om een sportclub te redden? Had de gemeente Enschede nog andere opties? In de uitzending sporteconoom Willem de Boer.

- EU-top over uitstel brexit

Morgen overleggen Europese regeringsleiders over een eventueel uitstel van brexit. Voorafgaand aan deze top gaat de Britse premier May langs in Berlijn en Parijs voor overleg met bondskanselier Merkel en president Macron. Ze pleit voor uitstel tot 30 juni. Minister Blok heeft al laten weten dat Nederland vóór uitstel is, als de Britten daarom vragen. Volgens hem is het in het Nederlandse belang om een harde brexit zonder deal te voorkomen. Hoe denken anderen in politiek Den Haag over een mogelijk brexit-uitstel? We spreken politiek duider Arjan Noorlander.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: oefeninterland vrouwen: Nederland-Chili
Voetbal: Kreeft, Kieft, Van 't Schip over Ajax-Juventus

Nieuwsuur op tv

Sport president parijs oppositie minister miljoen uitstel fc twente nederland faillissement rekenen israël den haag politiek nieuwsuur uitzending enschede gemeenten coalitie gemeente plastic lening parlementsverkiezingen pact groei berlijn jeroen wollaars pijnlijk gemeenteraad voorstel kreeft benjamin netanyahu bedrijfsleven afvalberg bondskanselier correspondent regeringsleiders europese regeringsleiders sportclub arjan noorlander netanyahu uitgaven blauw veertien britse premier belang analyse benny sportnieuws twente merkel brexit britten premier schip overleg steun benjamin macron noorlander premier may van 't schip probleem verpakkingen vragen stoppen deal populair president macron plan arlene gelderblom minister blok deze bibi de boer benny gantz.