Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 12 maart 2019 | 22:45 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 12 maart 2019
Tijd
22:45 tot 23:35
Zender
BVN
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/21912766

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Brexit-deal met overmacht weggestemd

Zoals al werd verwacht heeft het Britse Lagerhuis de aangepaste brexit-deal van premier Theresa May weggestemd. Met 391 stemmen tegen en 242 stemmen voor werd ook de nieuwe versie van de afspraken die May maakte met de Europese Commissie over het Britse vertrek naar de prullenmand verwezen. Morgen stemt het Lagerhuis over het al of niet uitsluiten van een 'no deal', de situatie waarin het VK de EU zonder afspraken verlaat. Verwacht wordt dat de Lagerhuisleden in grote meerderheid tegen een no dealscenario stemmen. In dat geval wordt donderdag gestemd over een mogelijk uitstel van het moment waarop het VK uit de EU stapt. Wij doen vanavond verslag met onder anderen onze correspondenten Tim de Wit in Londen en Sander van Hoorn in Brussel. Verder spreken we met Rem Korteweg van instituut Clingendael en de Noord-Ierse politicus David Kerr.

- Het islamitisch onderwijs in Nederland

Politici in Den Haag en de gemeente Amsterdam hebben al jaren problemen met de Stichting Islamitisch Onderwijs, de Amsterdamse stichting achter het Cornelius Haga Lyceum. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde vorige week dat leerlingen van die middelbare school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen. Vanwege de vrijheid van onderwijs in artikel 23 van de grondwet zijn problemen met islamitische scholen lastig aan te pakken. Als een school eenmaal is gesticht, is hij bijna niet meer te sluiten. Wat is er wel te doen, om situaties als op het Haga Lyceum aan te pakken?

- Boeing 737 MAX geweerd

Na opnieuw een crash met een Boeing 737 MAX, zondag in Ethiopië, staan voorlopig ongeveer de helft van de toestellen uit voorzorg aan de grond. Maatschappijen zetten ze niet in en steeds meer landen sluiten hun luchtruim voor ze. De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Minister Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur, reageert.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: haalbaarheidsstudie FIFA naar WK 2022 met 48 landen

Nieuwsuur op tv

Amsterdam sport school staatssecretaris tweede kamer veiligheid uitstel nederland onderwijs leerlingen asielzoekers fifa den haag afgewezen overlast parlement nieuwsuur uitzending scholen grondwet terroristen vrijheid gemeente politici strenger middelbare school jeroen wollaars leraren nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid wk 2022 islamitisch onderwijs correspondent nationaal wetgeving nationaal coördinator terrorismebestrijding lyceum 2022 terrorismebestrijding gemeente amsterdam onmogelijk britse parlement islamitisch harbers analyse sportnieuws brexit britten islamitische premier overleg optreden contact premier may stichting deal week stemming plan.