Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Za 9 maart 2019 | 01:35 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Za 9 maart 2019
Tijd
01:35 tot 02:25
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/21894243

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Islamitische school had banden met terroristen

Leerlingen van een Amsterdamse islamitische school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen, meldde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Pieter-Jaap Aalbersberg gisteren. De gemeente Amsterdam heeft maatregelen tegen de school, het Cornelius Haga Lyceum, aangekondigd. Wat was precies het gevaar? En wat is er tegen te doen?

- Het wereldwijde web is kapot, hoe repareren we het?

Het is niet helemaal geworden wat hij ervan had gehoopt. Toch heeft hij geen spijt van zijn uitvinding. De Brit Tim Berners-Lee die in 1991 het wereldwijde web (www) bedacht, ziet wat er allemaal misgaat. Er heerst inmiddels concensus dat het web 'kapot' is. Vooral de almacht van de grote techbedrijven én het gebrek aan privacy baren hem zorgen. Het gevoel dat het web 'kapot' is, leeft breder. Maar hoe dit te repareren?

- Leve de natuur, weg met het bos

Nederland heeft veel te weinig bos. Het bos is nodig om CO2 op te slaan. Volgens het klimaatakkoord moet er daarom minstens zesduizend hectare bijgeplant worden, om de klimaatdoelstellingen te halen. Maar in de praktijk verdwijnt er de laatste jaren juist op grote schaal bos, om plaats voor heidevelden en stuifduinen. Want die zijn volgens oude afspraken goed voor de biodiversiteit. Alle partijen zijn het erover eens dat dit niet goed is voor het halen van de klimaatdoelen. Maar ondertussen komt er geen boom bij.

- Nieuwsuur Sport

Autosport: gesprek met Marc Priestley, voormalig race-engineer bij McLaren en tegenwoordig tv-presentator

Nieuwsuur op tv

Amsterdam sport school veiligheid privacy nederland leerlingen natuur nieuwsuur pieter-jaap aalbersberg terroristen gemeente kapot uitvinding leraren nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid nationaal nationaal coördinator terrorismebestrijding lyceum terrorismebestrijding schaal aalbersberg gemeente amsterdam klimaatdoelstellingen klimaatdoelen klimaatakkoord banden analyse repareren sportnieuws islamitische maatregelen wereldwijde web partijen mclaren contact spijt techbedrijven gesprek praktijk geen biodiversiteit.