Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 5 maart 2019 | 02:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 5 maart 2019
Tijd
02:00 tot 02:45
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/21872408

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Michael Jackson beschuldigd van kindermisbruik

In de documentaire Leaving Neverland vertellen twee mannen - Wade Robson en James Safechuck - dat ze in hun jeugd seksueel zijn misbruikt door Michael Jackson. Sinds de première op het Amerikaanse Sundance Film Festival in januari verdedigen Jackson-fans wereldwijd de in 2009 overleden King of Pop en noemen de getuigenissen van Robson en Safechuck leugens. Aanstaande vrijdag is de film te zien op NPO3, bij de VPRO. Maar nu al doet de film veel stof deed opwaaien. In Nieuwsuur vanavond de impact van de documentaire op de nalatenschap van Michael Jackson: zijn muzikale werk. Want mogen we de muziek nu nog wel goed vinden?

- Donorkinderen: donoren blijven toch anoniem

Een domper voor donorkinderen wiens ouders met het ziekenhuis hadden afgesproken dat ze contact konden krijgen met hun donor na hun zestiende verjaardag. De donoren blijken zich te hebben bedacht en blijven anoniem. Dat gaat in tegen een wet uit 2004 die anoniem doneren verbiedt. Er loopt inmiddels dan ook een rechtszaak: wie heeft er meer recht, de donor op anonimiteit of het kind op informatie over zijn of haar afstamming?

- Nederlandse banken onderdeel van witwascarrousel

Nederlandse banken zijn onderdeel geweest van een witwascarrousel waarbij miljarden euro's zijn witgewassen in Europa en de Verenigde Staten. Het toezicht bij de banken zelf, en door De Nederlandsche Bank (DNB), lijkt tekort te zijn geschoten. Dat blijkt uit 1,3 miljoen gelekte banktransacties, contracten en e-mails van twee Litouwse banken die in handen zijn van het journalistencollectief OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) en in Nederland zijn gedeeld met het platform voor onderzoeksjournalistiek Investico, Trouw en De Groene Amsterdammer.

- 'WWF werkt samen met dubieuze partijen'

Het WWF, de moederorganisatie van het Wereld Natuur Fonds, wordt ervan beschuldigd dat het in de strijd tegen stropers verkeerde vrienden heeft. De organisatie zou samenwerken met paramilitairen die dorpelingen mishandelen en soms zelfs vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite BuzzFeed na een jaar lang onderzoek.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: vooraf:Real Madrid-Ajax
Voetbal: presentatie voorlopig ontwerp stadion Feyenoord
Voetbal: Algarve Cup:Nederland-Polen

Nieuwsuur op tv

Sport trouw ziekenhuis verenigde staten muziek onderzoek miljoen feyenoord nederland ontwerp natuur verjaardag nieuwsuur presentatie kindermisbruik donor documentaire film groene tekort festival samenwerken stadion miljarden stropers de nederlandsche bank donoren wereld natuur fonds film festival michael jackson première nederlandsche bank 2004 contracten wereldwijd doneren 2009 algarve analyse vermoorden sportnieuws europa james overleden platform e-mails jeugd ouders contact impact donorkinderen vpro npo3 toezicht fonds crime vrijdag sundance amsterdammer lang organisatie.