Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 31 januari 2019 | 10:40 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 31 januari 2019
Tijd
10:40 tot 11:25
Zender
BVN
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/21714803

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Tweede Kamer praat over akkoord kinderpardon

De Tweede Kamer debatteert over het akkoord dat gisteren werd gesloten over het kinderpardon. Dan komen ook de oppositiepartijen aan het woord. Er komt een ruime regeling voor 'bestaande gevallen' van ouders met gewortelde kinderen die eigenlijk geen recht hebben op verblijf. Het kinderpardon zelf wordt "met ingang van vandaag beëindigd", zei staatssecretaris Harbers gisteren. Is het bereikte akkoord eigenlijk realistisch? Een verslag vanuit Den Haag.

- Kamer debatteert over Klimaatakkoord

Ook debatteert de Kamer vandaag over het klimaatakkoord. Naast het kinderpardon is ook dit een gevoelige kwestie: VVD-fractieleider Dijkhoff noemde een paar weken geleden in De Telegraaf de kans nihil dat het klimaatakkoord helemaal wordt uitgevoerd. Ook noemde hij coalitiegenoot Jetten (D66) een klimaatdrammer. Dijkhoff zei verder dat hij nog eerder het kabinet zou laten vallen dan dat hij de burgers voor de kosten van klimaatmaatregelen laat opdraaien. Ook over deze kwestie doen we verslag vanuit Den Haag.

- Eerste JSF overhandigd aan Nederland

De luchtmacht krijgt vandaag officieel de F-35 (JSF) overhandigd. Met een ceremonie in een vliegtuigfabriek in Texas wordt de straaljager overgedragen aan Nederland. In Nieuwsuur vanavond: de JSF was lang een heikel punt, heeft het voor de beloofde extra werkgelegenheid gezorgd?

- Nieuwsuur Sport

Wielrennen: Vos over WK veldrijden

Nieuwsuur op tv

Sport staatssecretaris tweede kamer kabinet werkgelegenheid nederland kosten texas den haag straaljager nieuwsuur burgers oppositiepartijen jeroen wollaars luchtmacht regeling kinderpardon veldrijden ceremonie wk veldrijden klimaatakkoord harbers analyse sportnieuws kinderen ouders telegraaf de telegraaf geen gesloten lang jetten deze.