Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Vr 25 januari 2019 | 22:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Vr 25 januari 2019
Tijd
22:00 tot 22:55
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/21682506

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- 'Trumpfluisteraar' Roger Stone opgepakt in Rusland-onderzoek

In Florida is Donald Trumps campagneadviseur Roger Stone opgepakt. Dat meldt het team van speciaal aanklager Robert Mueller, de oud-FBI-chef die onderzoek doet naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Stone is een vertrouweling van de president en kent hem al veertig jaar. Hij wordt ook wel 'de Trump-fluisteraar' genoemd. Hij werkte kort voor de campagne en bleef daarna Trump informeel van advies dienen. Correspondent Wouter Zwart heeft vanavond het laatste nieuws over de arrestatie.

- Rechter legt steeds vaker contactverbod op

In zes jaar tijd is het aantal opgelegde contactverboden verzevenvoudigd. Met zo'n verbod zoeken in de meeste gevallen vrouwen bescherming tegen een stalker, vaak een ex-partner. De stalker van de 16-jarige Humeyra uit Rotterdam, die haar in december om het leven bracht, had zo'n contactverbod. Het gaat dus nogal eens mis bij het naleven van zo'n verbod.

- Is Huawei in Nederland welkom?

De Chinese fabrikant Huawei, 's werelds grootste telecomleverancier, zou spioneren namens thuisland China. En dat is voor steeds meer landen reden om het bedrijf te weren bij de aanleg van 5G, de opvolger van ons huidige mobiele internet. Vandaag praten twee vertegenwoordigers van het bedrijf met staatssecretaris Mona Keijzer en daar staat 5G ook op de agenda. Australië, Nieuw-Zeeland en Japan hebben laten weten dat het Chinese concern geen 5G-netwerk mag aanleggen. En ook Polen zou op het punt staan om Huawei uit te sluiten. De grote vraag is: wat gaat Nederland doen in dit internationale spel?

- Presentatie cijfers Nederlandse milieuprestaties

Het kabinet gaat met de huidige plannen de voor 2020 gestelde klimaatdoelen bij lange na niet halen. De uitstoot van broeikasgassen daalt te weinig om aan het Urgenda-vonnis te voldoen. Ook de voorgenomen energiebesparing lijkt niet te lukken. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) publiceert vandaag de actuele cijfers over de Nederlandse milieuprestaties.

- Nieuwsuur Sport

Kunstrijden: EK vrije kür dames
Hippisch: Jumping Amsterdam

Nieuwsuur op tv

Amsterdam vrouwen rotterdam sport internet china japan president staatssecretaris australië kabinet onderzoek cijfers presidentsverkiezingen polen nederland advies arrestatie nieuwsuur presentatie campagne aanklager rechter nieuw-zeeland florida fabrikant chinese mona keijzer wouter robert mueller opvolger uitstoot stone verbod agenda correspondent planbureau voor de leefomgeving spioneren broeikasgassen vertegenwoordigers huawei klimaatdoelen dames planbureau analyse mona wouter zwart sportnieuws trump opgepakt amerikaanse presidentsverkiezingen plannen aanleg keijzer zwart team bescherming 2020 jumping amsterdam internationale mueller geen tijd humeyra.