Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Ma 17 december 2018 | 02:40 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Ma 17 december 2018
Tijd
02:40 tot 03:10
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2018
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/21473381

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Klimaattop klaar: mislukt of maximaal haalbare?

De afspraken die zijn gemaakt op de internationale klimaattop in Polen roepen wisselende reacties op. De Europese Unie lijkt over het algemeen tevreden te zijn met het bereikte resultaat. Maar er klinkt ook kritiek. Want zijn er wel genoeg afspraken gemaakt? En zijn ze duidelijk genoeg? We praten erover met politiek verslaggever Nynke de Zoeten en Madeleen Helmer, projectleider klimaatadaptatie Klimaatverbond Nederland (KVN).

- Verslag vanuit 'bootvluchtelingeneiland' Manus

Australië voert een keihard asielbeleid ten opzichte van zogenaamde 'bootvluchtelingen'. Boten op zee worden onderschept en teruggestuurd richting Indonesië, of migranten worden overgebracht naar twee eilanden: Nauru (Stille Oceaan) en Manus Island (Papoea Nieuw-Guinea). In ruil voor de opvang krijgen de eilanden geld van Australië. Correspondent Saskia Dekkers was op Manus Island. Eerder is het vrijwel geen journalist gelukt om het eiland te bezoeken. Dekkers sprak onder andere twee gedetineerden. Vanavond in Nieuwsuur de reportage.

Nieuwsuur op tv

Australië indonesië polen nederland asielbeleid politiek nieuwsuur europese unie boten manus island migranten journalist correspondent saskia dekkers gedetineerden ruil verslaggever klimaattop eilanden manus analyse dekkers sportnieuws geld kritiek eiland opvang bezoeken reacties nynke de zoeten nauru reportage nynke internationale geen.