Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 11 december 2018 | 01:45 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 11 december 2018
Tijd
01:45 tot 02:35
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2018
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/21437726

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Nobelprijs voor Congolose arts

Denis Mukwege en Nadia Murad nemen vandaag de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst voor hun strijd tegen seksueel geweld. Mukwege is een Congolese arts, Murad is jezidisch mensenrechtenactiviste die door IS als seksslavin werd misbruikt. Mukwege behandelt als gynaecoloog slachtoffers van seksueel geweld in Congo. Hij voerde al duizenden hersteloperaties uit bij vrouwen die verkracht zijn. Nieuwsuur heeft een exclusief interview met de Nobelprijswinnaar.

- Harwich bereidt zich voor op de brexit

Er wordt gespeculeerd dat de Britse premier Theresa May de stemming over de brexit morgen in het Lagerhuis wil uitstellen. Verschillende Britse media berichten daarover, de BBC hoorde het van twee ministers. Juist in Harwich, een havenstad die sterk afhankelijk is van het handelsverkeer met de Europese Unie verkiest menigeen 'No Deal' boven Theresa May's brexit-deal. "Alles om uit de EU te komen", zegt een bezoeker van de jaarlijkse kerstmarkt. Nieuwsuur is vandaag in Harwich.

- Alternatieve migratiesystemen: Australië wil hardere lijn

Australië heeft het imago van een keihard migratieland. Maar is in verhouding tot Europa is het land zeer genereus in het opnemen van migranten: 190.000 per jaar, op een bevolking van 24 miljoen. Volgend jaar zijn er verkiezingen en migratie wordt nu ook in Australië een belangrijk thema. Een hardere lijn - minder migranten opvangen en boten terugsturen- wordt breed gedragen. Europa worstelt al jaren met de omgang met de migratiestromen naar het continent. Nieuwsuur onderzoekt daarom de voor- en nadelen van de migratiesystemen van Canada en Australië. Vanavond de tweede reportage van correspondent Saskia Dekker, uit Australië.

- Nieuwsuur Sport

Motocross: interview Jeffrey Herlings
Voetbal: Copa Libertadores in Madrid

Nieuwsuur op tv

Vrouwen sport australië miljoen verkiezingen jeffrey herlings nieuwsuur canada media europese unie madrid arts dekker seksueel geweld harwich bevolking ministers boten migranten lagerhuis migratie imago correspondent nobelprijs nobelprijs voor de vrede opvangen congo denis britse premier thema bezoeker uitstellen analyse geweld sportnieuws europa brexit vrede premier herlings interview theresa may nadia copa libertadores theresa reportage kerstmarkt jeffrey verkracht stemming ontvangst mukwege.