Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Vr 19 oktober 2018 | 02:25 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Vr 19 oktober 2018
Tijd
02:25 tot 03:15
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2018
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/21131426

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Radicalisering in Arnhem: wat is de juiste aanpak?

Vanavond is de Arhemse burgemeester Ahmed Marcouch te gast. We praten met hem over de aanpak van radicalisering. Hoe probeert de gemeente Arnhem radicalisering te voorkomen? En wat zijn de mogelijkheden als iemand al geradicaliseerd is? Is de Arnhemse aanpak een voorbeeld voor hoe andere gemeentes het moeten doen? Aanleiding voor dit gesprek is de aanhouding van zeven terreurverdachten vorige maand. Deze mannen worden verdacht van het voorbereiden van een aanslag. Volgens de landelijke recherche ging het om de meest serieuze aanslagplannen in Nederland tot nu toe. De verdachten woonden tot 2017 allemaal in Arnhem en directe omgeving.

- Zorgen over Italiaans begrotingsplan

De ministers van Financiën van de eurozone maken zich grote zorgen over Italië. Het land wil flink geld uitgeven waardoor het financieringstekort oploopt. Wat is er precies aan de hand?

- Investeerder Marcel Boekhoorn wil HEMA overnemen

HEMA wordt overgenomen door ondernemer Marcel Boekhoorn, heeft de warenhuisketen bekendgemaakt. In een persbericht schrijft HEMA dat Boekhoorns investeringsmaatschappij Ramphastos een overeenkomst heeft gesloten met de huidige eigenaar, de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital.

- Woonwagenbewoners in protestkamp: 'Wij maken geen kans op een plek'

Het begon met één protestkampje in de gemeente Mill. Inmiddels zijn het er 34, over het hele land verspreid. Woonwagenbewoners hebben de kampen zonder toestemming opgebouwd om aandacht te vragen voor het tekort aan standplaatsen.

- Nieuwsuur Sport

Volleybal: reportage over talentkweker Jan Berendsen

Nieuwsuur op tv

Aanslag sport italië nederland arnhem nieuwsuur radicalisering burgemeester eurozone gemeente tekort gemeentes aanhouding kampen ministers terreurverdachten overeenkomst hema mill toestemming berendsen ondernemer ahmed marcouch marcel boekhoorn woonwagenbewoners voorbeeld recherche investeerder analyse sportnieuws geld verdachten marcouch ahmed reportage lion vragen gesprek geen gesloten jan berendsen.