Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Zo 7 oktober 2018 | 02:15 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Zo 7 oktober 2018
Tijd
02:15 tot 02:45
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2018
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/21060791

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Pechtold stopt als partijleider D66

Behoorlijk onverwacht heeft Alexander Pechtold zijn partijgenoten op het najaarscongres in Den Bosch meegedeeld dat hij stopt als partijleider van D66. Aanstaande dinsdag zal hij ook uit de Tweede Kamer vertrekken. Pechtold werd in 2006 partijleider, op het moment dat D66 drie zetels had in de Tweede Kamer. In drie opeenvolgende Kamerverkiezingen van 2010, 2012 en 2017 wist Pechtold extra zetels te halen. D66 heeft nu 19 zetels in de Tweede Kamer. De afgelopen maanden kwam Pechtold ook negatief in het nieuws met berichten over een van een vriend gekregen appartement en Pechtolds relatie met een D66-raadslid uit Meppel. In onze uitzending vanavond besteden we ruim aandacht aan het opstappen van Pechtold, met toelichting van onze Haagse duider Arjan Noorlander.

- UAF-Award voor 'beste vluchteling'

Het is niet gemakkelijk als vluchteling in Nederland de taal te leren, te studeren of aan een baan te komen. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie in het hoger onderwijs en het vinden van een baan. En om bijzondere talenten te stimuleren reikt de organisatie ook een prijs uit. Vandaag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Nieuwsuur op tv

Tweede kamer pechtold alexander pechtold nederland onderwijs vluchtelingen vluchteling nieuwsuur uitzending opstappen den bosch appartement studie winnaar partijleider arjan noorlander meppel relatie stimuleren analyse sportnieuws vriend noorlander stichting 2006 baan talenten negatief.