Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Vr 21 september 2018 | 02:35 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Vr 21 september 2018
Tijd
02:35 tot 03:25
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2018
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/20967244

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- 'Directe omgeving het belangrijkst voor steun'

Peter van der Velden reageert vanavond op het ongeluk in Oss met de bakfiets waarbij vier kinderen overleden. Hij is bijzonder hoogleraar 'Psychische gevolgen van rampen en calamiteiten en het gebruik van Geestelijke Gezondheidszorg'. Van der Velden is betrokken bij het vandaag gepresenteerde onderzoek 'Victims in Modern Society'. Daaruit blijkt dat 80 procent van de slachtoffers (van fysiek geweld, een verkeersongeval, een medische fout, oplichting, diefstal, bedreiging of een ongeval) aangeeft dat vooral steun door de directe omgeving belangrijk is.

- Paul Scheffer over de Europese buitengrenzen

Europese leiders proberen in Salzburg opnieuw het migratiebeleid te hervormen. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz is gastheer en wil als tijdelijk EU-voorzitter tempo maken met de aanpak van het migratievraagstuk. In het boek De vorm van vrijheid, dat deze week verschijnt, analyseert Pauls Scheffer hoe we in de Europese Unie met onze grenzen omgaan. Europacorrespondent Saskia Dekkers reisde samen met hem naar de grens tussen Europa en Afrika.

- Nieuwsuur Sport

Algemeen: uitspraak WADA inzake het Rusada

Nieuwsuur op tv

Sport ongeluk onderzoek uitspraak nieuwsuur oplichting bedreiging europese unie vrijheid analyseert afrika diefstal grenzen hervormen bondskanselier hoogleraar saskia dekkers migratiebeleid leiders salzburg rampen analyse dekkers geweld sportnieuws europa overleden kinderen wada verkeersongeval steun boek paul scheffer peter van der velden bakfiets velden kurz rusada week van der velden.

Meer uitzendingen van Nieuwsuur