Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Ma 18 juni 2018 | 00:35 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Ma 18 juni 2018
Tijd
00:35 tot 01:10
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2018
Presentatie
Saïda Maggé, Eelco Bosch van Rosenthal, Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/20414739

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Erdogan niet verzekerd van overwinning

De Turkse verkiezingen van volgende week zondag is voor president Erdogan meer dan ooit erop of eronder: het verschil tussen almacht of het einde van zijn politieke leven. De druk is immens, de oppositie vreest het ergste. Een verslag vanuit Turkije van correspondent Lucas Waagmeester.

- Zullen we ooit vertrouwen op een zelfrijdende auto?

We horen het nu al een paar jaar: de zelfrijdende auto is in aantocht. De industrie spendeert tientallen miljarden om het mogelijk te maken en ook Nederlandse universiteiten doen mee. Maar een reeks ongelukken met dodelijke afloop heeft het imago geen goed gedaan. Volgens sommige critici gaat die geheel autonome wagen er simpelweg nooit komen.

- Onenigheid in Duitse coalitie over opvang migranten

Bondskanselier Merkel en minister Seehofer van Binnenlandse Zaken worden het niet eens over het terugsturen van migranten aan de Duitse grens. Seehofer wil dat asielzoekers zonder papieren, en mensen die al een keer zijn afgewezen of in een ander EU-land geregistreerd staan, aan de Duitse grens worden tegengehouden. Merkel is daartegen. We praten erover verder met correspondent Jeroen Wollaars.

Nieuwsuur op tv

Auto president oppositie minister verkiezingen turkije asielzoekers afgewezen nieuwsuur industrie binnenlandse zaken coalitie overwinning lucas waagmeester erdogan jeroen wollaars universiteiten miljarden migranten imago bondskanselier correspondent zelfrijdende auto eelco eelco bosch van rosenthal zelfrijdende terugsturen papieren merkel ongelukken waagmeester opvang president erdogan turkse week druk geen.