Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Wo 14 maart 2018 | 01:30 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Wo 14 maart 2018
Tijd
01:30 tot 02:20
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2018
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/19808954

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Minister Ollongren over de nieuwe inlichtingenwet

De inlichtingen- veiligheidsdiensten mogen nu alleen gericht tappen op internet, bijvoorbeeld als ze al iemand in het vizier hebben. Met de nieuwe inlichtingenwet mogen ze ook ongericht data verzamelen op internet. De diensten moeten daarvoor wel toestemming vragen aan een minister. In het geval van de AIVD is dat de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren. Wanneer mag het wel en wanneer mag het niet? En waar let de minister dan op?

- ING trekt omstreden salarisvoorstel topman in

ING wilde het salaris van topman Ralph Hamers met 50 procent verhogen naar ruim 3 miljoen euro, maar komt daar nu toch op terug. De raad van commissarissen van de bank zal het voorstel niet indienen bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering eind april. Het voorstel leidde tot veel ophef. Politiek Den Haag viel over de bank heen en klanten lieten weten over te stappen naar concurrenten. ING-president-commissaris Jeroen van der Veer zegt dat het voorstel nu wordt ingetrokken om verdere discussie te voorkomen.

- Bezweken voetbaltalent waarschuwt voor te hoge verwachtingen

Sonny Pike werd in de jaren '90 de nieuwe Maradona genoemd. Maar zijn carrière werd in de knop gebroken: de jonge Britse voetballer kon de hoge druk en verwachtingen niet aan. Nu wil hij jonge voetbaltalenten en hun ouders waarschuwen.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: Champions League: Manchester United-Sevilla
Voetbal: Fran Sol na operatie in oktober nu topschutter

Nieuwsuur op tv

Sport internet minister miljoen topman salaris den haag politiek nieuwsuur discussie manchester aivd omstreden ophef binnenlandse zaken veiligheidsdiensten operatie klanten minister van binnenlandse zaken voorstel voetballer toestemming veer ralph hamers waarschuwen raad van commissarissen diensten hamers ralph maradona aandeelhoudersvergadering jeroen van der veer ouders kajsa ollongren sonny pike vragen fran sol ollongren druk inlichtingenwet.